TÜZELŐÁLLÁS

Miért tit­kol­ják a dop­pin­goló ma­gyar hokis nevét?

El­til­tásra szá­mít­hat a ma­gyar vá­lo­ga­tott egyik ho­kisa, aki po­zi­tív dop­ping­min­tát pro­du­kált.
  • Szerző: mv

Doppinggyanú miatt felfüggesztették egy magyar válogatott hokis játékjogát szerdán este. A Magyar Antidopping Csoport vezetője, Tiszeker Ágnes a -nak elárulta, miért nem árulhatják el egyelőre a jégkorongozó nevét:

Sofron (pirosban) szerdán kimaradt a fehérvári csapatból (Fotó: MTI Fotó)
Sofron (pirosban) szerdán kimaradt a fehérvári csapatból (Fotó: MTI Fotó)

"A pillanatnyi kormányrendelet értelmében a sportolót megilleti az a jog, hogy sem a nevét, sem a tiltott szert nem hozzuk nyilvánosságra."

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A kormányrendelet 30 napot ad az ügy lefolytatására. Addig egyeztetnek a sportolóval és a szövetséggel, hogy minél gyorsabban megtörténjen a meghallgatás.

"A büntetés mértéke függ a tiltott szertől, és annak is nagy szerepe van, hogy mit mond a sportoló, beismeri, nyilatkozik-e arról, hogyan jutott a szervezetébe a tiltott szer. Együttműködéssel komolyan csökkenthető a büntetési tétel."

A MACS közleményét követően a Fehérvár AV19 hoki-csapata Sofron István nélkül lépett pályára, és közölték, a válogatott hokis azért nem játszott, mert "a játékos oldalán a mérkőzésen történő részvételhez szükséges alapvető feltételek maradéktalanul nem teljesültek." 

Kovács Zoltán, a Magyar Jégkorong-szövetség főtitkára a -tal közölte, a végső tárgyalásig bizalmasan kezelik az információkat. Ha fegyelmi bizottság bűnösnek találja a hokist, akkor a válogatottban és a klubjában is eltiltásra számíthat.

Eközben a címlapon