KÜLFÖLD

Donald Trump fogadta Orbán Viktort a Fehér Házban - videó

Az Ame­ri­kai Egye­sült Ál­la­mok el­nöke ma­gyar idő sze­rint 20 óra­kor fo­gadta Orbán Vik­tor mi­nisz­ter­el­nö­köt a Fehér Ház­ban. Idé­zünk a rövid saj­tó­nyi­lat­ko­zat­ból.
  • Szerző: RIPOST

Az Amerikai Egyesült Államok elnöke magyar idő szerint este nyolc óra után néhány perccel fogadta Orbán Viktor miniszterelnököt a Fehér Házban.

Orbán Viktor nagyon jó munkát végzett, biztonságot teremtett - mondta Donald Trump az Ovális Irodában. Az amerikai elnök örömét fejezte ki a találkozó miatt.

"Örülök, hogy ismét itt lehetek, és megint fiatal lehetek, hiszen 20 éve volt, hogy utoljára itt voltam Örülünk, hogy együtt küzdünk az Egyesült Államokkal az illegális bevándorlás és a terrorizmus ellen, és a keresztény közösségek védelméért - mondta Orbán Viktor. Ezt utána Donald Trump meg is köszönte a magyar miniszterelnöknek.

Orbán Viktor kemény ember, de nagyon jót tett az emberekkel. Tisztelik az emberek - mondta Donald Trump kérdésre. Magyarország a NATO tagja és nagyon jó tagja, tette hozzá az amerikai elnök.

Magyarországon az emberekkel, az emberekért dolgozunk, ez a jelszó - mondta Orbán Viktor. 2011-ben elfogadtuk az új alkotmányt, és az jól működik - tette hozzá.

A rövid sajtónyilatkozatot követően a magyar és az amerikai delegáció plenáris ülésen vesz részt. Ezen ott lesz Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is.

Eközben a címlapon