ÉLETMÓDI

Döbbenetes, mi történt a titkárnővel, aki melltartó nélkül ment dolgozni

Nem egy tipikus modellalkat, mégis vette a bátorságot, hogy megtapasztalja, milyen az élet melltartómentesen.
  • Szerző: A. G.

A csodás csipkés holmi páratlanul kiemeli a női mellet és pont ott nagyobbít, ahol kell. Másrészt pedig a dúsabb keblű hölgyek között van akit zavar, hogy  szorít a cicifix, melynek viselése akár fájdalmas is lehet.

A 34 éves Michelle Court is azok táborát bővíti, akik szükséges rosszként tekintenek a melltartóra és annak kötelező viselésére.

"Ha tehetem, otthon és a hétvégeken egyáltalán nem viselek melltartót. Munkába is inkább nélküle mennék, de attól tartok, a főnökeim ezt cseppet sem díjaznák."

A melltartó viselésére vonatkozó kutatások azt is megerősítették: rengeteget számít, mit visel a nő a ruha alatt, hogyan is érzi magát az adott napon és hogy milyen a közérzete.

Amikor Michelle munkahelyére melltartó nélkül ment, a vélemények megoszlottak: a férfiak körében népszerű volt, míg a nők megszólták érte.

"Az utcán rendesen megbámultak a férfiak, odafütyültek és be is szólogattak kedvesen, míg a nők inkább gúnyos és rosszalló pillantásokat vetettek felém..."

A munkahelyén hasonló reakciók fogadták, azonban itt még kávézni is meghívta az egyik férfi kolléga, aki őszintén lelkesedett az ötletért. A nők esztétikai szempontokra hivatkozva azt mondták, hogy

számukra ez nem megengedhető a munkahelyen, de köztéren sem, hacsak nem a strandon vannak.

LAPOZZ a folytatáshoz!


Manapság közmegegyezés, hogy a nőknek melltartót kell viselniük, ha kilépnek a lakásuk ajtaján. Munkahelyen egyenesen kötelező ez a holmi. Kanadában egy nőt azért bocsátották el a munkahelyéről, mert nem vette figyelembe az íratlan szabályt. Olyan is előfordult, hogy kamaszlányokat hazaküldtek az iskolából ugyanezért.

Chidera Eggerue divatblogger azokért a nőkért küzd, akik melltartó nélkül szeretnének járni az utcán megjelenni. Ugyanis egyszerűen nem találnak saját méretükre kényelmes melltartót. Aki csatlakozik a kampányhoz, egy melltartó nélküli fotót kell feltöltenie adott oldala a következő hashtagel: #SaggyBoobsMatter.

A feltöltött fotókból szemezgettünk mi is:

1. A vagány divatblogger szinte mindig melltartó nélkül jár

2. Sokkal kényelmesebb így az élet!

3. Milyen jó, hogy nem vág be a pánt!

4. Ezt most csak neked ma estére

5. A nő pirosban

Szerinted jó ötlet lenne, ha nem lenne úgymond a társadalmi normáknak való elvárása a melltartó hordása?