MEDICINA

Döb­be­ne­tes, mi de­rült ki a szőr­te­le­nítő nők­ről

Bár a kel­le­met­len szőr­szá­lak el­tün­te­té­sé­hez lé­te­zik más mód­szer is, pél­dául a gyan­tá­zás, meg­le­pően sok nő ma is bo­rot­vát hasz­nál. Nem is akár­hol!

Ma már minden nőnek van otthon borotvája, sokan napi rendszerességgel ápolják vele testük különböző részeit. 

Fotó: Pinterest
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Elsősorban az intim területek jönnek szóba ilyenkor, de ma már nem titok, hogy

sok nő az arcát is borotválja.

Hogy miért? Bizonyos esetekben a nők arcán is nőnek szőrszálak, ezek eltüntetése természetes igény. Mi sem egyszerűbb, mint a zavaró szálakat leborotválni, hiszen így nem kell kozmetikushoz menni, ráadásul a a művelet különösebb előkészületet, vagy felszerelést sem igényel. Megoldás lehetne a gyantázás is, ám ellene szól, hogy ez a fajta eljárás könnyen megsérti a bőr felszínét és gyakran okoz gyulladást a szőrtüszőkben.

Fotó: 123RF

Most pedig megmutatjuk, hogyan célszerű leborotválni a női arcbőrt!

1. Válassz megfelelő borotvát

Az arcod borotválására mindig külön borotvát használj, véletlenül se azt, amit más testrészeiden. Praktikus egypengéjűt vásárolni, mert kevésbé sérti fel az arcbőrödet.

Eközben a címlapon

2. Hidratáld az arcbőröd

Fontos, hogy rendszeresen, a bőrtípusodnak megfelelő arckrémmel hidratáld az arcbőröd. Ezzel felpuhítod az arcbőröd és a szőrtüszőket és sokkal kevesebb irritációt fog okozni a szőrszálak eltüntetése.

3. Használj bőrradírt

Az arcod leradírozása eltünteti a kisebb egyenetlenségeket, és elősegíti a  szőrszálak egyenletesebb növekedését.

4. Megfelelő irányba húzd a borotvát

Mindig a szőr növekedésének irányába borotváld az arcod, ne pedig visszafelé. Így ugyanis sokkal kevésbé fog irritációt okozni.