INSIDER

Döb­be­ne­tes: lehet, hogy a te or­vo­sod is szél­há­mos?

A leg­na­gyobb ma­ga­biz­tos­ság­gal, sok­szor a be­te­gek egész­sé­gét koc­káz­tatva há­zi­or­vo­sok szá­zai hir­de­tik a hum­bug üz­letág, a ho­meo­pá­tia gyógy­sze­reit, annak el­le­nére, hogy az eu­ró­pai tu­dó­sok ku­ta­tá­sa­ikra tá­masz­kodva ha­tás­ta­lan­nak, sőt, sok eset­ben ká­ros­nak ti­tu­lál­ták a ho­meo­pá­tiás gyógy­sze­re­ket.
  • Szerző: Ripost

Rengeteg magyar háziorvos és szakorvos is terjeszti az áltudományt, pedig hatóanyag sincs a homeopátiás gyógyszerekben. Csupán vizet és színes cukorkákat kínálnak gyógyszernek álcázva, mindezt akár több ezer forintért, a placebohatásban bízva...

Fotó: Markovics Gábor
EZT OLVASTAD MÁR?

Az orvosok ráadásul sok esetben mindezt közpénzen teszik, de úgy tűnik, a Magyar Orvosi Kamarának nem sürgős ezen változtatni... Mégis miért és meddig tűrik ezt? Ezt próbálja meg cikkünk kideríteni.

Fotó: Markovics Gábor

A normál, államilag támogatott praxisban dolgozó háziorvosok hirdetéseiben is találtunk szemet szúró részleteket a homeopátiás szerekkel kapcsolatban. Hogy mik ezek, valamint, hogy olvasóink milyen tapasztalataikról számoltak be, arról a keddi számban olvashatsz!

Keresd a napilapot az újságárusoknál!