KÜLFÖLD

Döb­be­ne­tes. He­tente már 15 savas tá­ma­dás van Nagy-Bri­tan­ni­á­ban!

Há­rom­ne­gyed ré­szük Lon­don­ban tör­té­nik. Nem csu­pán a gyer­mek ál­do­za­tok, de a gyer­mek­korú el­kö­ve­tők száma is nö­vek­szik. Kö­zü­lük a leg­fi­a­ta­labb mind­össze 6 éves volt.
  • Szerző: SZM

Elítéltek egy háromtagú migránsbandát, akik 19 rablótámadást hajtottak végre Londonban ártatlan emberek – közöttük taxisofőrök – ellen és nem csak kést, hanem savas és lúgos folyadékot is használtak, eltorzítva sok áldozatuk arcát – írtuk még tavaly ősszel.

A savas banda egyik tagja /rendőrségi kép/
A savas banda egyik tagja /rendőrségi kép/
EZEKET OLVASTAD MÁR?
A legfrissebb adatok szerint hetente már átlagosan 15 savas támadás történik Nagy-Britanniában és ezek közel háromnegyede Londonban

– írta a Voiceofeurope, a Mirror kormányzati adatai alapján.

Ez 2015 januárjától 2018 májusáig pontosan 2602 támadást jelentett.Ehhez képest 2007 és 2011 között összesen 100 hasonló esetet regisztráltak, tehát érzékelhető a robbanásszerű növekedés. A Breitbart egyenesen a világ savas támadásainak fővárosaként emlegette Londont már két évvel ezelőtt.

Megdöbbentő módon már egyre több nem csak a gyermek áldozat, de a gyermekkorú elkövető is. A legfiatalabb közülük mindössze 6 éves volt. Tavaly egy halállal végződő savas támadás is történt. A szerencsétlenül járt áldozat éppen a kislánya sírját látogatta meg, miután valaki leöntötte savval. 11 napig szenvedett, mielőtt meghalt volna. A támadót elkapták és elítélték.