INSIDER

Döb­be­ne­tes fotók, ezért kell fel­újí­tani a Fló­rián téri fe­lül­já­rót

Itt az ideje a fel­újí­tás­nak: ká­tyúk­kal teli út, om­la­dozó il­lesz­té­sek, le­puk­kant ál­la­pot jel­lemzi a Fló­rián téri autós fe­lül­já­rót. A '80-as évek ele­jén meg­épí­tett és át­adott fe­lül­járó fel­újí­tá­sát vár­ha­tóan ta­vas­szal kez­dik meg, a kér­dés, hogy ez mek­kora ká­oszt je­lent majd az au­tó­sok szá­mára.
  • Szerző: Ripost

Csaknem 40 éve ilyen, de most végre felújítják! A panelos környezetbe belesimuló, az Árpád hidat és Szentendrei utat összekötő 2x2 sávos felüljáróhoz a megépítése óta alig nyúltak a szakemberek, az alkalmi toldozás-foltozáson kívül szinte semmivel sem javítottak az állapotán.

Kátyús járófelület, omladozó illesztések és rossz esővíz elvezetés a jellemző. A leromlott helyzet miatti felújítást már nem lehet halogatni, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) várhatóan tavasszal megkezdi a felüljáró renoválását.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Évtizedek óta szolgálja a tér forgalmát a felüljáró
Évtizedek óta szolgálja a tér forgalmát a felüljáró
Fotó: Markovics Gábor

A társaság közlése szerint új szigetelés és pályaszerkezet kerül az építményre. A vasbeton szegélyre biztonsági korlát kerül. Az illesztéseknél levő dilatációs szerkezetet is kicserélik és kitakarítják a több évtizedes mocskot a vízelvezetőkből. A javításra szoruló felületeket kezelésbe veszik a pilléreken és támfalakon, végezetül pedig egy kiadós felület tisztítást is csinálnak a szakemberek. A társaság január 25-én hirdeti ki a közbeszerzés győztesét, ezután várhatóan tavasztól több mint egy évig fog tartani a felújítás, az autósok készülhetnek a káoszra...

Az alábbi képre kattintva galéria nyílik a siralmas állapotról!

Fotó: Markovics Gábor