OTTHONKA

Döb­be­ne­tes erő­vel tá­mad­nak a han­gyák, mu­tat­juk, hogy vé­de­kezz!

Az enyhe idő­ben elő­búj­tak rej­te­kük­ből, és csa­ta­sor­ban vo­nul­nak a la­ká­sok­ban! Mu­tat­juk, mit te­hetsz el­le­nük!
címkék:

A szokatlanul enyhe időben kiolvadt a talaj, és az eddig szunnyadó hangyabolyokban felpezsdült az élet. Ez nem olyan örömteli hír, mint ahogy hangzik, mert ennek köszönhetően a hangyák élelem után kutatva már most megjelentek a lakásokban. Ha nem teszel ellenük időben, beköltöznek, és a nyakadon ragadhatnak egész évre!

forrás: Profimedia
forrás: Profimedia
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ha nem akarsz mérgeket használni a lakásban, próbálj ki néhány természetes módszert!

1. Szódabikarbóna!

forrás: Pinterest
forrás: Pinterest

A kedvenc csodaszerünk ezúttal is bevethető, igen hatékonyan tartja távol a hangyákat. A szódabikarbónát tápláléknak nézik, és behurcolják a bolyba, de amikor megeszik, meglehetősen csúf halált halnak tőle. A szódabikarbóna ugyanis reakcióba lép a testükben található nedvességgel, és duzzadni, pezsegni kezd... inkább jobb, ha bele sem gondolsz.

2. Fokhagyma

forrás: Profimedia
forrás: Profimedia

A hangyák rühellik a fokhagyma erős szagát, ezért ha megtalálod a vonulási útvonalukat, és megpucolt gerezdeket helyezel az útjukba, azzal elzárod a bejáratokat. Igaz, rosszabb esetben csak megkerülik a bűzölgő hagymadarabot, és menetelnek tovább...

3. Pirospaprika

forrás: Profimedia
forrás: Profimedia

A csípős paprika aromáját szintén gyűlölik, ezért ha felszórod vele a sarkokat vagy rések környékét, ahol bejönnek a lakásba, szinte azonnal eltűnnek. Arra vigyázz, hogy fehér zoknival ne lépj a csapdába!

4. Kukoricaliszt

forrás: Profimedia
forrás: Profimedia

Meglepő, de elképesztően hatékony módszer, ha kukoricaliszttel eteted őket! Ezzel ugyan beletelik néhány napba, amíg megszabadulsz tőlük, viszont garantáltan az egész kolónia eltűnik, és írmagjuk sem marad! A magyarázattól pedig leesik az állad!

Eközben a címlapon
címkék: