EZO

Di­é­tá­zol, még­sem fogysz: Nem gon­dol­nád, de ezért jön­nek vissza a kilók

Ki ne sze­retné, hogy fo­gyó­kú­rája még ha­té­ko­nyabb le­gyen? Ehhez azon­ban nem­csak a sportra és az ét­ke­zésre kell oda­fi­gyel­ned! Meg­mu­tat­juk, mik azok a té­nye­zők, me­lyek miatt le­felé vagy föl­felé men­nek a kilók...

Kevés olyan nő van, aki elfogadja a testét úgy, ahogy van, hiszen mindig van valami, ami túl széles, túl nagy vagy túl kicsi...

Ahhoz azonban, hogy elégedettek legyünk a formánkkal és sikeres legyen a diétánk,nem elég a fogyókúra és a sport. A legújabb kutatások azt mutatják, hogy bizony, a lelkünket is trenírozni kell ahhoz, hogy a vágyott cél egyensúlyban és harmonikusan valósulhasson meg.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Egészen megdöbbentő, de a kutatásból az derült ki, hogy a nők csupán 4 (!!!) százaléka tartja magát szépnek, és több mint 70% nem szereti magát igazán.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a többség esetében a pluszkilók a szeretetlenség miatt kúsznak fel a nőkre, a hatáshoz ugyancsak hozzátesz a genetika, a szervek nem megfelelő működése, a lassú anyagcsere, a nem megfelelő étrend és a mozgásszegény életmód.

A lelki bajok kulcsa azonban az önszeretet hiánya lesz, így aki küzd a kilókkal, annak nem marad más dolga, minthogy elkezdje szeretgetni önmagát lépésről-lépésre, valahogy így:

1. Fogadd el önmagad és az idő múlását. Ne bántsd magad azért, hogy öregszel, hiszen ez az élet rendje és te azzal együtt is szerethető vagy.

Fotó: 123RF

2. Ne csak másoktól várd az elismerést, hanem add meg saját magadnak is.

3. Törődj magaddal, ápold és gondozd a tested! Találd meg, milyen ételektől érzed jól magad és mitől marad egészséges a tested. Kényeztesd magad, menj el szaunába, masszázsra és szépségszalonba.

Fotó: 123RF

Vásárolj olyan ruhákat és cipőket, amelyekben vonzó nőnek érzed magad. Keress olyan mozgásformát, amit élvezettel végzel hetente 2-3 alkalommal.

4. Ne hagyd, hogy sötét gondolatok szálljanak meg és szorongássá majd betegségek fizikai tüneteiben nyilvánuljanak meg. Állj a helyzetekhez pozitívan és megoldásokat keresve.

5. Ápold baráti kapcsolataidat!

Olyan emberek társaságára van szükséged, akik úgy fogadnak el, amilyen vagy és bármilyen helyzetben bizton számíthatsz rájuk.

6. Légy nyitott a tanulásra és a fejlődésre! Az állandó változásokhoz csak akkor tudsz sikeresen alkalmazkodni, ha tudásod (pl. nyelvek) mindig naprakész .

Lapozz a folytatáshoz!