kulcsár edina
Nincs sok idõd sütésre-fõzésre, és mégis valami különlegeset, mutatósat akarsz az asztalra tenni? Ezzel a diétás recepttel biztos a siker. Könnyû, mégis laktató, komplett vacsora.
HOZZÁVALÓK:
ELKÉSZÍTÉS:
1. Melegítsd elő a sütőt 220 Celsius fokra.
2. Mosd meg és szárítsd meg a cukkiniket. Vágd le a végüket.
3. Vedd elő az egyik cukkinit, fektess mellé egy-egy evőpálcikát mindkét oldalán. Szeletelő mozdulatokkal vagdosd be a pálcáig, azaz vágd korongokra a cukkini törzset anélkül, hogy teljesen végigvágnád, és szeletekre esne szét.
4. Ismételd ezt a műveletet mindhárom cukkinivel.
5. A felszeletelt cukkiniket vágd ketté, így 6 kis sündisznó-t kapsz.
6. Bélelj ki egy tepsit alufóliával, és fektesd bele a cukkiniket.
7. Tűzdeld a cukkini korongok árkait egy kis sajtszelettel.
8. Szórd meg sóval és borssal.
9. Fedd be a tetejét is fóliával, és nyomkodd le körbe, hogy kis tarisznya legyen belőle.
10. A fóliazacskó nem csak arra jó, hogy a cukkini gyorsabban megpuhuljon, hanem arra is, hogy a sajt megolvadjon anélkül, hogy megbarnulna.
11. Süsd 220 Celsius fokon 15 percig.
12. Hagyd pihenni további 5 percig, anélkül, hogy felnyitnád a fóliát.
13. Eltávolítva az alufóliát a tetejéről, kend be tejföllel a cukkiniket, és szórd meg baconnel, vagdalt zöldhagymával.