kulcsár edina
Diétázol vagy csak valami könnyû, vitamindús vacsorára vágysz és imádod az olasz konyhát? Az Alfredo szószos sárgarépa-tésztánál egyszerûbbet és egészségesebbet nehezen találsz.
Ha a tésztát kiváltod sárgarépával, akkor nemcsak vitamindús és mennyei vacsorát varázsolhatsz az asztalra, de meghökkentő színélményben is részed lehet. A sárga színű zöldségek és gyümölcsök fiatalon tartják bőrödet és segítik a szép barnulást.
Az olasz konyháról sem kell lemondanod. Bár a legnépszerűbb olasz mártás a paradicsomos bolognai, a tejszínes szószokat se feledd!
A Alfredo a sajtos-tejszínes-petrezselymes mártás, amelyet az olaszok hagyományosan hosszúmetélttel - fettucine-vel fogyasztanak. A sárgarépát majd erre a formára vágd!
Hozzávalók
Elkészítése
1. Forrósítsd fel a vajat és szórd bele a parmezánt! Öntsd bele a tejszínt és kevergesd, amíg felforr. Kis lángon főzd addig, amíg a mártás besűrűsödik.
2. Öblítsd le a petrezselymet, majd rázd szárazra. Aprítsd fel és keverd bele a mártásba! Sózd, borsozd és forrald össze.
3. Amíg a mártás készül, egy konyhai hámozóval „vágd” csíkokra a répákat, hogy a hosszúmetélthez hasonló szálakat kapj.
4. Tedd fel főzni a répacsíkokat és közepes lángon kb. 5-7 percig puhítsd kicsit.
5. Ha leszűrted és kész a mártás is, máris fogyasztható. Ne felejtsd el sajttal megszórni!