HŰHA

Élet­ve­szély­ben volt Dér Heni, de nem bánta

Bár a tó­par­ton élő állat alap­ve­tően ba­rát­sá­gos, bár­mi­kor gon­dol­ha­tott volna egyet, és meg­tá­mad­hatta volna őket.
  • Szerző: Buster

Dér Heni és  kedvese néhány napos medvelesre utazott a Szent Anna-tóhoz. Itt futottak bele Sanyiba, a kamaszodó barnamedvébe.

A maci ugyan még „csak” hetvenkilós, de így is komoly veszélyt jelenthet az óvatlan turistákra, hiszen éles karmaival egy pillanat alatt képes halálos sebet ejteni egy emberen. Az énekesnő a -nak mesélt a nem mindennapi élményéről.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

"Bár a szelfinken ártatlannak és cukinak tűnik, de Erdélyben mindenki tudja, hogy a medve nem játék, még akkor sem, ha történetesen még csak kiskamasz. Sanyival a Szent Anna-tónál találkoztunk, és kiderült róla, hogy az anyukáját elütötte egy vonat, így árva maradt, és az ottani karbantartó fogadta be. Persze ettől ő még egy vadállat, ami csak azért merészkedik a turisták közé, mert enni kap.

Nem tudja felmérni az erejét, ezért még akkor is veszélyes, ha csak játékból kergeti meg az embereket.

Hamarosan el is viszik őt egy számára biztonságos és a turistáktól távol eső erdőségbe”

- kezdte Dér Heni, aki bár mosolyog a macival közös fényképeken, de belül bizony igencsak feszültnek érezte magát.

"A karbantartó mindent elmondott egy esetleges támadás lehetőségéről, és persze azt is, hogy mit kell tenni, ha Sanyi úgy döntene, célba vesz engem. Az volt a lényeg, hogy egy méternél közelebb semmiképpen nem szabadott őt megközelíteni. Nos, ez nem mindig jött össze, hiszen a maci eléggé kíváncsi volt. Folyamatosan ott ólálkodott körülöttünk, és ha túl közel jött, a gondnok dobbantással kergette hátrébb. Ez most még beválik, de Sanyi hamarosan ráébred majd az erejére, és akkor már nem fog meghátrálni, ha kaját sejt egy csörgő zacskóban"

Eközben a címlapon

- mesélt medvekalandjáról az énekesnő.