SZTÁRDZSÚSZ

Éle­tet men­tett Dér Heni csa­ládja

Dér Heni édes­apja kést ra­ga­dott és gon­dol­ko­dás nél­kül szúrt.
  • Szerző: Ripost

Dér Heni nemrég Dominikára utazott, hogy kipihenje a múlt év fáradalmait. Onnan hazatérve úgy döntött, a dolgos hétköznapok előtt még meglátogatja családját is a szerbiai Csantavéren. Akkor még nem  sejtette, hogy a tanyájukon valóságos dráma játszódott le. Mielőtt megérkezett, apukája épp egy bocit élesztett újra.

Fotó: Markovics Gábor

"Mikor hazaértem, reggel apukám arra kért, sétáltassam meg a bikaborjút. Nem is értettem, hogy miért van erre szükség. Aztán kiderült, hogy éjszaka még nagyon úgy tűnt, hogy soha többé nem sétál az állat, ugyanis csak most választották el a tejes táplálásról és a kis buta túl sok takarmányt evett meg egyszerre. Teljesen felfúvódott, mozdulni sem bírt, úgy nézett ki, mint egy lufi"

EZEKET OLVASTAD MÁR?

– mesélte Heni, majd elárulta, édesapja szó szerint megmentette az állat életét.

"Nagyon rosszul lett a borjú, nem kapott levegőt és elvesztette az eszméletét. Két percre meghalt, nem lélegzett, így apukám közbelépett. Megfogott egy nagy kést és átszúrta a borjú bendőjét, hogy távozzon belőle a levegő. Ezután mesterségesen lélegeztette. Befogta a száját és az egyik orrlyukát, a másikba pedig belefújta a levegőt. Nagyon büszke vagyok apára, hiszen nem állatorvos és bár telefonon kapott segítséget, nem lehetett könnyű megszúrni az állatot”

– mesélte az énekesnő, aki a gyengélkedő borjú miatt még néhány napot otthon maradt.

"Apukám az életét mentette meg, én a rehabilitációjában veszek részt. Sokat sétáltatom Dominiket. Mivel Dominikából hazaérkezve történt az eset, Dominiknek neveztem el. Vidéki lány vagyok, így nem szégyellem, ami történt, sőt, ha itthon vagyok, kérdés nélkül én is lélegeztetem a bocit. Abban nem vagyok biztos, hogy egyből meg mertem volna szúrni a hasát, de mindent megtettem volna az életéért”– szögezte le a csinos énekesnő, aki mindenkit megnyugtat, az eset óta állatorvos is látta Dominiket és sokat javult az állapota.

Eközben a címlapon