DIÉTA

Dep­ressziót okoz a fehér ke­nyér és a cukor!

Gyak­ran vagy rossz­kedvű és le­vert? A leg­újabb ku­ta­tá­sok sze­rint azok, akik sok fehér liszt­ből és cu­kor­ból ké­szült ételt fo­gyasz­ta­nak, na­gyobb va­ló­szí­nű­ség­gel lesz­nek de­presszi­ó­sak. A fehér ke­nyér va­ló­já­ban egy ör­dögi cukor-in­zu­lin já­tékba haj­szolja szer­ve­ze­te­det. Totál ki­me­rülsz!

A legújabb kutatások szerint a zöldség- és rostfogyasztás csökkenti a depresszió kialakulásának kockázatát.

(Fotó: Thinkstock)
(Fotó: Thinkstock)
EZEKET OLVASTAD MÁR?

A legújabb felfedezés ijesztő

A vizsgálatok kimutatták, hogya finomított szénhidrátok fogyasztása és a mentális betegségek kialakulása - például a depresszió - között egyértelmű az összefüggés.

(Fotó: Pinterest)
(Fotó: Pinterest)

Az orvosok rájöttek, hogy a depressziós nőket nem is tudják kikezelni, amíg nagy mennyiségben fogyasztanak fehér kenyeret és cukrot.

Sok rostot és zöldséget tartalmazó, egészségesebb táplálkozás mellett azonban hatásosabbá vált a terápia.

A zöldségek és teljes kiőrlésű élelmiszerekbizonyítottan csökkentik a mentális betegségek kialakulásának kockázatát, ha pedig már kialakult, az életmódváltás lehet a sikeres kezelés alapja.

Mit okoznak a szervezetben?

(Fotó: Pinterest)
(Fotó: Pinterest)

Ha rendszeresen eszel finomított szénhidrátot, fehér kenyeret, tésztát, süteményeket - minden alkalommal, méghozzá nagyon hirtelen megemelkedik a vércukor szinted. Ahhoz, hogy a  szervezeted el tudja bontani a cukrot, inzulin szükséges, így a hasnyálmirigy pánikszerű inzulintermelésbe kezd. Ahogy elfogyott a fölös cukor a vérből, az inzulin még dolgozna. Ilyenkor minden késztetésed, hogy kiszolgáld ezt  az igényt, ezért leszel hirtelen pokoli éhes. Ezzel az ördögi cukor-inzulin játékkal teljesen megbolondítod a hormonjaidat. Hidd el, mindez pokolian megviseli a szervezetedet!  Először csak a hangulatod ingadozik, majd  állandóan kimerültnek érzed magad. Innen már csak egy lépés a depresszió!

Forrás: www.dailymail.com

Eközben a címlapon