OLDALVONAL

Szerb csa­tá­rok hoz­hat­nak arany­ér­met az NB I-ben

A lis­ta­ve­zető Fe­renc­vá­ros és a má­so­dik he­lyen álló Vi­deo­ton is szerb csa­tár­ral erő­sí­tette meg a ke­re­tét a lab­da­rúgó NB I ta­va­szi sze­zon­jára. Dejan Ge­or­gi­je­vics a szerb Vozs­do­vac­tól ér­ke­zett a Fra­di­hoz, Ste­fan Scse­povics pedig a spa­nyol Ge­ta­fé­től a Vi­di­hez.
  • Szerző: ST

A 24 éves Georgijevics iránt a hírek szerint a Videoton is érdeklődött. A szerb csatár azonban a Fradinál kötött ki.A szerb bajnokságban az ősszel 16 mérkőzésen 9 gólt szerzett, a téli felkészülés alatt pedig Thomas Doll együttesében is többször betalált.

Georgijevics nagy nyereség lehet a Fradinak (fotó: fradi.hu)
Georgijevics nagy nyereség lehet a Fradinak (fotó: fradi.hu)
EZEKET OLVASTAD MÁR?
Ez az első külföldi csapatom, voltak ajánlataim Spanyolországból, Lengyelországból és Portugáliából, de amikor meghallottam, hogy a Fradi is érdeklődik irántam, egyből tudtam, hogy ez lesz az a klub, ami miatt elhagyom Szerbiát

– mondta el a játékos a Fradi Médiának.

Georgijevics fontos láncszem lehet a Fradiban, hiszen Böde Dánielnek és Priskin Tamásnak sem megy igazán a játék ebben a szezonban. A szerb csatár játékstílusa is eltér a két magyar válogatott támadóétól. Georgijevics lehet a Fradi titkos fegyvere a 30. bajnoki címhez.

A Scsepovics testvérek rohamozhatnak

A Videoton csatársorát eddig is a szerbek uralták – Danko Lazovics, Marko Scsepovics -, a fehérváriak azonban tovább bővítették ezt a különítményt. Nem is akárkivel, hiszen Marko Scsepovics bátyja, Stefan érkezett a klubhoz.

Stefan Scsepovics (labdával) Spanyolországból érkezett (fotó: vidi.hu)
Stefan Scsepovics (labdával) Spanyolországból érkezett (fotó: vidi.hu)
Stefan Scsepovics személyében olyan játékost sikerült szerződtetnünk, aki mögött már most, 28 évesen komoly külföldi pályafutás áll, nem kevés nemzetközi tapasztalattal

– mondta el Kovács Zoltán, a Videoton sportigazgatója a klub honlapján.

Marko Scsepovics (balra) és Danko Lazovics sok gólt szereztek az ősszel
Marko Scsepovics (balra) és Danko Lazovics sok gólt szereztek az ősszel
Fotó: MTI

Az idősebb Scsepovics a spanyol másodosztályú Sporting Gijónt erősítette az ősszel kölcsönben, ahol négy gólt szerzett 15 mérkőzésen. Pályafutása során már 5,38 millió eurót (kb. 1,6 milliárd forint) fizettek ki érte a különböző csapatok – köztük a skót Celtic.

Eközben a címlapon
Stefan Scsepovics (balra) a Real Madrid ellen is játszott
Stefan Scsepovics (balra) a Real Madrid ellen is játszott

Az NB I tavaszi szezonja február 24-én indul. A Ferencváros a Honvédot fogadja, a Videoton pedig a Vasast.