NÍNÓ

Deb­re­ceni is­kola kö­ze­lé­ben árulta a dro­got, egy ember meg­halt mi­atta

Egy ember meg­halt, hatan pedig kór­házba ke­rül­tek, mert egy drog­dí­ler­től kétes ere­detű ká­bí­tó­szert vet­tek. A dí­lert most a Deb­re­ceni Já­rás­bí­ró­ság 6 év és 6 hónap sza­bad­ság­vesz­tésre ítélte, a köz­ügyek­től pedig 7 évre el­til­tot­ták.
  • Szerző: Ripost

Ma 6 év és 6 hónap, börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélt egy drogdílert a Debreceni Járásbíróság. A férfi 2014 és 2015 között kereskedett kábítószerrel és új pszichoaktív szerekkel Debrecenben, ráadásul többször oktatási intézmények közelében.

A férfi több, mint egy évig feltűnés nélkül terítette a kábítószert a hajdúsági városban, a vesztét az ADB-FUBINACA elnevezésű pszichoaktív szer okozta. A most elítélt férfi több embernek is eladott az újfajta szerből 2015 őszén, ám nem volt tisztában a hatásaival, ahogy a vásárlói sem. Az egyik alkalommal 4 fiatal vásárolt tőle a kábítószerből, ám mind a négyen rosszul lettek, egyikük pedig bele is halt a szer használatába. Néhány nappal később újabb 3 fiatalnak adott el a kétes eredetű anyagból. A 3 fiatal a korábbiakhoz hasonlóan szintén rosszul lett, ketten közülük életveszélyes állapotba kerültek.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

T.S.-t ezután fogta el a rendőrség otthonában. 

A bíróság a mostani ítélet kiszabásakor súlyosbító körülménynek tekintette, hogy az elkövető büntetett előéletű, illetve azt is, hogy nagy mennyiségben árulta a drogot. Azt azonban enyhítő körülménynek tekintette a bíróság, hogy a férfi beismerő vallomást tett és megbánó magatartást tanúsított. 

Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosbításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. A vádlott letartóztatásban marad a másodfokú ítéletig.

Eközben a címlapon