OLDALVONAL

Óri­ási a tét a Fradi-Új­pes­ten, ez múl­hat a der­bin

Da­vide Lan­za­fame az előző idény­ben még a Hon­véd já­té­ko­sa­ként 18 ta­lá­lat­tal lett az NB I gól­ki­rá­lya. A Fe­renc­vá­ros olasz sztár­já­nak jó esé­lye van arra, hogy idén is el­hó­dítsa ezt a címet, ehhez az Új­pest el­leni der­bin ke­rül­het kö­ze­lebb.
  • Szerző: ST

Minden jegy elkelt a mai Ferencváros-Újpest derbire az NB I-ben. A már bajnok, pénteken a 120. születésnapját ünneplő Fradit az óriási presztízsen kívül még egy valami motiválhatja: Lanzafame gólkirályi címe. Az olasz jelenleg 14 találattal holtversenyben vezet a honvédos Holender Filip társaságában.

Telt ház lesz a derbin
Telt ház lesz a derbin
Fotó: Szabolcs László
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Lanzafame, a rangadók királya

Lanzafame az előző idényben gólkirály lett, azután klubot váltott, reméljük ez utóbbira most nem kerül sor

– nyilatkozta Szerhij Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője a csütörtöki sajtótájékoztatón.

A 32 éves, mindig harcos csatár nagyon otthonosan érzi magát a komoly rangadókon. A szeptemberi derbin az ő találatával győzte le 1-0-ra a Fradi az Újpestet. A szókimondó játékos áprilisban egy hétre kikerült a keretből, ami annyira feltüzelte, hogy a következő meccsén két szenzációs gólt lőtt a Vidi ellen 4-1-re megnyert „bajnoki döntőn”. Az Újpesttel szemben hasonló küzdőszellem várható tőle.

Lanzafame szeptemberben győztes gólt lőtt a derbin
Lanzafame szeptemberben győztes gólt lőtt a derbin
Fotó: Szabolcs László

Távozhatnak a motiválatlan játékosok

Ez szintén igaz a többi labdarúgóra, hiszen a Fradinak rendkívül bő a kerete, így a pályára lépőknek folyamatosan a legjobbjukat kell nyújtani, ha a következő találkozón is játszani akarnak. A bajnokság végén pedig a motiválatlan játékosoktól elköszönhet a klub a közelgő Bajnokok Ligája-selejtezők előtt.

Természetesen beszéltem már Hajnal Tamással és az elnök úrral is az esetleges érkezőkről, de előbb látnunk kell, hogy melyik játékosok vesztették el a motivációjukat, mert tőlük meg kell válnunk. A nemzetközi színtérre olyan csapattal kell kilépnünk, amelynél mindenkiben van akarás

- mesélt a nyári tervekről Szerhij Rebrov.

Eközben a címlapon
Rebrov megválna a motiválatlan játékosoktól
Rebrov megválna a motiválatlan játékosoktól
Fotó: Szabolcs László

Továbbra is bevehetetlen a Groupama Aréna

A 30. bajnoki címét megszerző Ferencváros már 35 meccse nem talált legyőzőre bajnokin a Groupama Arénában. Ezt a sorozatot is tovább nyújtaná a dobogóért harcoló Újpest ellen a Fradi.