OLDALVONAL

Dár­da­i­ból sosem elég, óri­ási öröm a csa­lád­ban

Újabb csa­lád­tag ko­pog­tat­hat a Her­tha fel­nőtt csa­pa­tá­nak aj­ta­ján.
  • Szerző: vav

„Kopogtatnak a mini sztárok a Hertha ajtaján” – ezzel a címmel írt a Bild többek között Dárdai Márton közelgő áttöréséről. Dárdai Pál vezetőedző középső fia még csak 16 éves, de egyike annak a négy szupertehetségnek, akik az U17-es korosztályos csapat legjobbjaiként máris esélyt kapnak bizonyítani a felnőttek edzésein is.

Dárdai Marci középpályásként segítheti a berlinieket
Dárdai Marci középpályásként segítheti a berlinieket
EZEKET OLVASTAD MÁR?

"Hihetetlen lehetőség rejlik bennük, óriási tehetségek, akiknek sikerülhet a nagy ugrás. Hogy végül összejön-e, persze nem lehet tudni, hiszen még hosszú út áll előttük" – mondta róluk Andreas Neuendorf, az U17-es csapat edzője.

A Hertha magyar vezetőedzője, Dárdai Pál is figyelmeztetett arra, hogy a „kicsiknek” ez még csak megelőlegezett bizalom. Mostantól kell még keményebben dolgozniuk.

"Az ifjúsági és a felnőtt futballt nem lehet összehasonlítani, két teljesen külön világ. Itt minden sokkal gyorsabb és keményebb, ráadásul a Bundesligában minden hibát hidegvérrel megbüntet az ellenfél. A srácoknak sok tapasztalatot kell még gyűjteniük nálunk" – mondta korábbi szövetségi kapitányunk, aki tapasztalatból tudja, miről beszél: bevallottan Ajax-mintára egyre több saját nevelésű tehetséget dob mély vízbe.

Palkó már bemutatkozott a Bundesligában
Palkó már bemutatkozott a Bundesligában

Dárdai Palkó és Márton kisöccse, Bence is a Hertha utánpótlásában készül a labdarúgó-pályafutására. A 12 éves csatárnak azonban van még hátra néhány éve, hogy apja ne csak otthonuk kertjének gyepén, hanem a profik edzésén is tanítgassa.

Eközben a címlapon