OLDALVONAL

Dár­dai úgy érzi, ma­ni­pu­lálni akar­ják

A ma­gyar edző nem hagyja magát be­fo­lyá­solni. Szíve sze­rint so­káig ma­radna az imá­dott Her­tha kis­pad­ján, de...
  • Szerző: vav

Pénteken lesz egy éve, hogy Dárdai Pált kinevezték a Hertha labdarúgóinak élére. Előbb nagy nehezen benntartotta az elődjétől örökölt csapatot, ősszel pedig a német bajnokság meglepetéscsapataként menetelt a berliniekkel. Gondolhatnánk, hogy a döcögős idei rajt ellenére minden szép és jó a sztáredzők közé berobbant Dárdai számára – de éppen a hirtelen jött fene nagy ünnepléssel van baja.

Marad, aki volt: dolgozik, aztán hazamegy (Fotó: GETTY IMAGES/Europress Fotóügynökség)
Marad, aki volt: dolgozik, aztán hazamegy (Fotó: GETTY IMAGES/Europress Fotóügynökség)
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fél éve még a kiesőjelöltek között emlegették a csapatát, és a gyors kirúgására fogadtak, most viszont már Bajnokok Ligája-főtáblára várják őket a sajtómunkások és a Hertha-szurkolók is. Na, ebből nem kér a spox.com-on idézett Dárdai, aki továbbra is két lábbal a földön áll.

A tavasz nehezebb lesz. Ebben az évben a tanulási fázisban vagyunk. Nem lehet egyszeriben nulláról a százra jutni, mi mégis ezt tettük ősszel. Most azonban az ellenfelek jobban készülnek ránk.

A világ egyik legerősebb bajnokságában ünnepelt magyar edző továbbra is tartja magát ahhoz, hogy felelőtlenség a pillanatnyi jó helyezés miatt a BL-indulást emlegetni.

Minél tovább maradna a Hertha kispadján, de nem áltatja magát (Fotó: GETTY IMAGES/Europress Fotóügynökség)
Minél tovább maradna a Hertha kispadján, de nem áltatja magát (Fotó: GETTY IMAGES/Europress Fotóügynökség)
A célunk két-három éven belül lehet az, hogy talán odakeveredjünk a nemzetközi kupákba.

"Addig szeretnék felépíteni egy játékstílust, és ameddig csak lehet, itt maradni. Természetesen szép lenne olyan sokáig maradni, mint ameddig például Thomas Schaaf dolgozott egy klubnál (14 évig a Werder Bremen első csapatánál - a szerk.), de tudom, hogy működik az üzlet.”

Vagyis Dárdai arra tréningezi magát, hogy jöhetnek még ínségesebb időszakok, amelyek akár az állásába is kerülhetnek. Ugyanakkor azt fontosnak tartja, hogy bármennyire is sztárolják, bármit is írnak a lapok, önmaga maradjon:

Nem hagyom magam manipulálni, maradok Pál.

Azok által sem hagyom magam befolyásolni, amiket az újságok írnak. Végzem a munkám, aztán hazamegyek.”

Eközben a címlapon