OLDALVONAL

El­árulta a men­tora, mire ké­szül Dár­dai Pál

Ifi­edző vagy profi edzői kar­rier: mi­lyen utat vá­laszt a Her­tha ma­gyar tré­nere a nyári me­nesz­tés után?
  • Szerző: vav

Az már biztos, hogy az idei német futballbajnokság végén, négy és fél év után távozik a Hertha vezetőedzői posztjáról Dárdai Pál. Már csak az a kérdés, hogy mihez kezd utána: némi pihenő után visszatér-e a különleges szerződése biztosította ifjúsági edzői állásába a berlini klubnál, vagy kipróbálja magát egy másik proficsapat szakvezetőjeként? Egyik közeli ismerője tudni véli a választ.

Volt edzője szerint nem kérdés, mihez kezd Dárdai a Hertha után
Volt edzője szerint nem kérdés, mihez kezd Dárdai a Hertha után
Fotó: Twitter
EZEKET OLVASTAD MÁR?

"Dárdai Pál évek óta nagyszerű edzője a Hertha BSC-nek. Csakhogy valamikor minden edző számára eljön a válság ideje. Ez a döntés biztosan nehezére esett Michaelnek

- nyilatkozta a T-Online cikkében Jürgen Röber, aki 1997 elejétől 2002-ig Dárdai és a klubmenedzserként őt most menesztő excsatár, Michael Preetz edzője volt a berlini klubnál.

Röber szerint volt játékosa nem megy vissza ifiedzőnek
Röber szerint volt játékosa nem megy vissza ifiedzőnek
Fotó: Twitter

Vagyis nem csak Dárdait ismeri jól, de a Herthát a Bajnokok Ligájába vezető egykori sikeredzőként a magyar tréner gondolatairól is van fogalma. Márpedig ő nem hisz abban, hogy - amint azt a vezetők kommunikálták - volt szövetségi kapitányunk valóban visszatér korábbi munkájához a berliniek utánpótlásképzésében.

Eközben a címlapon
Nem tudom elképzelni, hogy Pál végül újra utánpótlásedző lesz a Herthánál. Belekóstolt a Bundesligába, és ő egy sikeréhes ember. Így nem mész vissza ifiedzőnek. Biztosan talál munkát profi trénerként

- mondta Röber, igaz, hozzátette: a döntést befolyásolhatja, hogy Dárdai és családja több mint 22 év múltán aligha akar elmenni Berlinből.