OLDALVONAL

Dár­dai nem kí­méli a fiát, ez a baj Pal­kó­val

Hiába küldte harcba apja az Eu­rópa-li­gá­ban, a Bun­des­li­gára még nem érett a 18 éves fiú?
  • Szerző: vav

Először játszott tétmérkőzésen a Hertha felnőttcsapatában Dárdai Palkó. A magyar vezetőedző 18 éves fia csütörtök este bemutatkozott az Európa-ligában, de a Bundesliga-debütálás még odébb van.

Esswein (jobbra) helyére küldte be Dárdai Pál a nagyobbik fiát, Palkót
Esswein (jobbra) helyére küldte be Dárdai Pál a nagyobbik fiát, Palkót
Fotó: AFP
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az ukrán Zorja Luhanszk ellen (2-0) Dárdai Pál a hajrá 13 percére hadba küldte legidősebb fiát is. A 18 éves Dárdai Palkóról külön is kérdezték a büszke apát. Vagy a szigorú edzőt?

"Nagyon jó munkát végzett, miként a felkészülés során is. Kiérdemelte a játéklehetőséget. Én is apám játékosa voltam Magyarországon, tehát van tapasztalatom. Mindig többet kellett mutatnom, mint a többieknek. Így most nekem nincs nehéz dolgom, csak neki. Külön dicséretet sem kapott, az élet megy tovább, holnap

újra az utánpótláscsapat edzésére megy, ahogy ezt előre megbeszéltük. Pár kilót még föl kell szednie, hogy a Bundesligában is megállja a helyét

– mondta legidősebb fiáról Dárdai Pál.

A már Berlinben született Palkó az év eleje óta német-magyar kettős állampolgár, és miután többször is visszautasította a magyar szövetség hívását, a német ifiválogatottban szerepel.