KIAJOBB

Óri­ási si­kert ara­tott Dár­dai, mégis fel­húzta magát

Nya­fo­gás he­lyett gála és bosszú­ság. Tíz éve nem lá­tott bra­vúrt ért el a csa­pata, de a ma­gyar edzőt ki­hoz­ták a sod­rá­ból.
  • Szerző: vav

Dárdai Pál csapata, a Hertha szállította a német labdarúgó Bundesliga 21. fordulójának szenzációját. A magyar edző felettébb elégedetten is nyilatkozott a meccs után, de egy apró bosszúságát sem titkolta.

Nem tetszett neki, hogy a segítőjével üzentek neki
Nem tetszett neki, hogy a segítőjével üzentek neki
EZEKET OLVASTAD MÁR?

A berliniek 3-0-ra nyertek a hazai pályán addig százszázalékos, sorozatban 12 meccset nyert Mönchengladbach otthonában (a Borussiát így a harmadik helyre lökte vissza a Bayern München).

Fontos volt, hogy nem nyafogtunk a Bayern elleni szerdai százhúsz perc miatt

(hosszabbítás után 2-3 a bajorok elleni kupanyolcaddöntőben – a szerző), hanem a feladatra összpontosítottunk. Jól és koncentráltan védekeztünk, olyan szűk területeket hagytunk, mintha csak kézilabdáztunk volna. Kalou első gólja ragyogó egyéni akcióból született, ami megmutatta: meg tudjuk csinálni! A második félidőben lekontráztuk a Gladbachot. Megérdemelten győztünk, hidegvérrel kihasználtuk az ellenfelünkre nehezedő mentális nyomást"

– idézte klubja Twitter-oldala Dárdai Pál vezetőedzőt, akit csak a tartalékbíró idegesítette föl egy kicsit:

"Kettő-nullánál odajött a negyedik ember és szólt a másodedzőmnek, hogy figyeljen rám, különben repülök a pálya széléről.

Büszke férfi vagyok, beszélhetett volna szemtől szembe velem

– dohogott a Bild szerint Dárdai.

Eközben a címlapon

A Hertha legutóbb 2008 szeptemberében győzött Mönchengladbachban (0-1). Dárdai akkor még játékosként ült a kispadon, egy sérülés után a következő meccsen került vissza a csapatba.