OLDALVONAL

Dár­dai 13 éves leg­ki­sebb fia fon­tos sze­re­pet ka­pott a Hert­há­ban

Bence sze­ren­csét ho­zott ap­já­nak és csa­pa­tá­nak a német Bun­des­li­gá­ban. Foly­ta­tás a Dort­mund ellen?
  • Szerző: vav

A Hertha BSC az előző hazai Bundesliga-mérkőzésén szerezte meg az első idei bajnoki győzelmét (2-1 a Mainz ellen) az Olimpiai Stadionban. Korábban már-már elátkozottnak tűnt odahaza Dárdai Pál csapata. A Bild szerint nem akárki hozta meg a berliniek szerencséjét: Dárdai Bence, a magyar vezetőedző 13 éves legkisebb fia.

Bence hozta meg a szerencséjüket
Bence hozta meg a szerencséjüket
Fotó: Twitter
EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Hertha U14-es korosztályos csapatának tehetséges középcsatára éppen a hazai kispad előtt volt labdaszedő a német bajnokin.

Tényleg szerencsét hozott nekünk. Talán minden hazai meccsünkön be kéne vetni

- viccelődött Dárdai Pál.

Fotó: Bild.de
Fotó: Bild.de

Mint kiderült, Bence csak beugró volt. Alapesetben nem a Hertha serdülői, hanem partnervárosok és környékbeli klubok focistapalántái látják el a labdaszedői feladatokat. A Mainz ellen azonban kevesen voltak, így kapott szerepet az edző fia is. A Hertha legközelebb, szombaton a bajnoki címért küzdő Borussia Dortmundot fogadja (18.30, tv: Sport1), azaz megint ráférne a Dárdai-csapatra egy jó adag szerencse.

"Nem az én hatásköröm, de nem lenne ellenemre"

- válaszolta a magyar tréner a kérdésre, hogy Bence fia újra labdaszedőként segíti-e majd.

Eközben a címlapon

Dárdai három fia közül a legidősebb, a 19 éves Dárdai Palkó már az apja dirigálta felnőttcsapat, a középső, 17 éves Dárdai Márton pedig a Hertha U17-eseinek tagja. Mindketten korosztályos német válogatottak.