KIAJOBB

Dár­dai Pál a leg­na­gyob­bak közé emel­ke­dett

Óri­á­sit nőtt Dár­dai Pál ázsi­ója Né­met­or­szág­ban. A Her­tha BSC fut­ball­tré­ne­rét immár a sztár­edzők közé so­rol­ják a Bun­des­li­gá­ban.
  • Szerző: mv

Rossz befektetés lenne arra tenni, hogy Dárdai Pál lesz az első kirúgott edző idén a Bundesligában. A fogadóirodák szerint immár övé az egyik legbiztosabb állás, miután csapatával, a Herthával történelmi rajtot vettek - ha mégis menesztenék, akkor a pénzünk 30-szorosát nyernénk. A magas szorzó tökéletesen jelzi mennyire valószínűtlen ez a lehetőség.

Dárdaival a harmadik helyen áll a Hertha
Dárdaival a harmadik helyen áll a Hertha

Persze nem volt ez mindig így. Dárdai 2015 februárja óta vezeti a Herthát, és a szezonrajtok idején általában az esélyesek között emlegették őt a kirúgások kapcsán. Azonban a magyar szakember rendre rácáfolt a kétkedőkre, idén pedig soha nem látott rajtot vágott ki a Herthával: hat forduló után négy győzelemmel, 13 ponttal, a harmadik helyen áll a berlini csapat. Legutóbb például a címvédő sztárcsapatot, a Bayern Münchent verték, ezzel pedig Dárdai végképp a sztáredzők közé emelkedett.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az okos Hertha meglepte a Bayernt - írta a Kicker kalapot emelve Dárdai munkája előtt. A kegyetlen Hertha ellen kapott ki a Bayern München – summázta találóan Dárdaiék játékát a Bundesliga honlapja. Ráadásul a magyar tréner a delmagyar.hu-nak előre megjósolta, hogy ez lesz.

Dárdai a Bayern München elleni győzelmet ünnepli
Dárdai a Bayern München elleni győzelmet ünnepli

"Fiatalokat építettünk be, összeállt egy elképzelés a stábnál, így ha jól sikerül a felkészülés, és nem sérül meg senki, a következő szezonban másféle céljaink lehetnek. Nem csak a fiatalításról és a kiesés elkerüléséről beszélek majd."

Dárdai nem először bizonyult tökéletes jósnak, a magyar válogatott szövetségi kapitányaként is sorra előre megmondta az eredményeket. A románok és a görögök ellen döntetlent, illetve a finnek elleni győzelmet is megelőlegezte. Úgy fest, Németországban is látja a jövőt.