TÜZELŐÁLLÁS

Óri­ási balhé tört ki Dár­daiék meccse miatt

A Her­tha ve­ze­tői is te­he­tet­le­nek. Több száz ber­lini és frank­furti hu­li­gán csa­pott össze.
  • Szerző: vav

Tömegverekedés tört ki szombaton, a Hertha és az Eintracht Frankfurt német bajnoki focimeccse (2-0) előtt. A két tábor legelvetemültebb keményfiúi egymásnak estek, de a rendőrökkel is összecsaptak.

Kitiltás vár rájuk a stadionokból (Fotó: Twitter/BZ)
Kitiltás vár rájuk a stadionokból (Fotó: Twitter/BZ)
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Többeket egy játszótéren kapcsoltak le: a Sport1.de beszámolója szerint 96 személyt vett őrizetbe a berlini rendőrség, és 6 sérültet kellett kórházba vinni. Egyikük állapota olyan súlyos, hogy bent is tartották.

Ez egy nagy keserű pirula a futballunknak, de az ilyesmit őrülten nehéz megakadályozni

- mondta a ZDF műsorában Michael Preetz, a Hertha menedzsere. Dárdai főnöke ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a klub tehetetlen a stadionon kívül, az utcákon történtek ügyében.

Több százan csaptak össze a berlini utcákon (Fotó: Twitter/BZ)
Több százan csaptak össze a berlini utcákon (Fotó: Twitter/BZ)

A rendőrségi jelentések szerint két és fél órával a meccs előtt, kora délután estek egymásnak a rivális huligánbandák. Botokkal, üvegekkel és pirotechnikai eszközökkel dobálták egymást, a rendfenntartók érkezésekor pedig vagy 60-an nekik is rontottak. Két rendőrautóban is kárt tettek.

A csaknem 100 lekapcsolt jómadárból 73-an Frankfurtból és környékéről érkeztek. Mindannyiukat kitiltás fenyegeti a stadionokból, sportrendezvényekről.

Berlini lapértesülések szerint usztavkáról, vagyis az ellenséges bandák jó előre megbeszélt "találkozójáról" volt szó.

Eközben a címlapon

"Hogy a Berlinbe érkező vendégszurkolók célzottan a herthások egy találkozóhelyét keresték-e föl, vagy a huligánok között előre megbeszélt verekedésről volt-e szó, az a nyomozásunk egyik tárgya"

- olvasható a rendőrségi közleményben.