KIAJOBB

Vi­lá­go­san ki­de­rült: Dár­dai jobb, mint An­ce­lotti

Fél­évi bi­zo­nyít­vány a Bun­des­li­gá­ban. A ma­gyar edző job­ban dol­go­zott a Her­tha fi­a­tal­ja­i­val, mint az olasz sztártré­ner a Bayern vi­lág­klasszi­sa­i­val.
  • Szerző: vav

A Hertha téli helyezésének (10.) megfelelően, közepesre értékelte Dárdai Pál őszi edzői teljesítményét a Bild. A német lap félévi bizonyítványt osztott a német Bundesliga edzőinek, s ebben a magyar szakember 3-as osztályzatot kapott a munkájára.

Dárdai megelőzte Ancelottit
Dárdai megelőzte Ancelottit
Fotó: MTI
EZEKET OLVASTAD MÁR?

A szempontok között természetesen sokat nyomott a latban a megszerzett pontszám, de messze nem csak az. Így lehetséges, hogy az ősszel menesztett Bayern München-edző, Carlo Ancelotti meccsenkénti pontátlagban veri ugyan Dárdait (2,17, illetve 1,41), az olasz sztáredző mégis megbukott a "vizsgán". A németeknél a legrosszabbnak számító, 5-ös osztályzatot kapta (az őt váltó Jupp Heynckes a legjobbat, 1-est).

Ancelotti idén leszerepelt a Bayern élén
Ancelotti idén leszerepelt a Bayern élén
Fotó: AFP

Persze Ancelottit a múltbeli teljesítménye a világ legeredményesebb edzői közé emeli (olasz, angol, francia és német bajnoki címekkel, BL-trófeákkal). De Dárdai idén többet tett le az asztalra a sokkal gyengébb játékosállománnyal, a jelentősen megfiatalított Hertha élén.