RIPOSTER

Da­rázs­in­vá­zió Ma­gyar­or­szá­gon: Már van ha­lá­los ál­do­zat!

Or­szág­szerte tá­mad­nak a da­ra­zsak, Má­té­szal­kán 25 000 köl­tö­zött be egy tár­sas­házba. A Bör­zsöny­ben már ha­lá­los ál­do­zata is van a da­rázs­tá­ma­dás­nak.

Darazsak támadnak szinte az egész országban. A forró időjárás, aztán meg a nagy mennyiségű csapadék kedvezett a rovarok elszaporodásának.

25 ezer darázs!

Az RTL Klub hétfő esti híradójában látottak alapján Mátészalkán már valóságos katasztrófahelyzet alakult ki az egyik társasházban.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az ott élők közül többeket már megcsíptek, és támadják a környékbeli kaptárokban élő méheket is.  A mintegy 25 ezer rovar az épület oldalában tanyázik, a lakók félnek. Azt mondják, a darazsak több gyereket is megcsíptek már. A darázskolónia tagjai valószínűleg import gyümölcsökkel érkeztek hazánkba.

Halálos csípés

Hír érkezett már halálos darázscsípésről is! Gyümölcsszedés közben megcsípett egy darázs egy hatvan év körüli férfit a karján és a lábán Nagybörzsönyben. A férfi rögtön elvesztette az eszméletét - írta a Blikk.

A felesége megkezdte az újraélesztést, mentőhelikopter is érkezett a férfiért, de nem tudták megmenteni az életét. Több mint másfél órán át próbálták újraéleszteni, eredménytelenül.

Zacher Gábor toxikológus szerint Magyarországon három-négy ezer ember allergiás a darázscsípésre, számukra sajnos már egy csípés is halálos lehet. A férfi nem tudott róla, hogy allergiás.

Eközben a címlapon

A