OLDALVONAL

Meg­ren­dítő hírt kö­zöl­tek: Vá­rat­la­nul el­hunyt a ma­gyar hí­res­ség

Dal­los Andor szá­mos el­is­me­rés­ben, köz­tük Szé­che­nyi-díj­ban is ré­sze­sült élete során. Mind­össze 59 éves volt.
  • Szerző: HBK

Életének 59. évében tragikus hirtelenséggel elhunyt Dallos Andor, a hazai és a nemzetközi lovasélet kiemelkedő személyisége.

Dallos Andor összesen 35 éven keresztül dolgozott az állami ménesgazdaságnál, 1993 óta pedig - 26 éven át - irányította is az intézményt, páratlan munkabírással, nagy szakmai igényességgel végezve munkáját.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Pályafutása során kiváló szakmai kapcsolatokat, barátságokat ápolt az európai lipicai ménesek vezetőivel, szakmai munkásságának elismeréseképpen 2015-ben a Lipicai Lótenyésztők Nemzetközi Szövetségének (LIF) alelnökéül választották.

Munkájának elismeréseképpen itthon is több kitüntetésben, díjban is részesült, köztük a Magyar Lovas Szövetség tenyésztői díjában, a szakma legjelesebb elismerésében, a Széchenyi-díjban, a Magyar Lipicai Lótenyésztő Országos Egyesület "gyémántkoszorús tenyésztő" díjában, a Magyar Lótenyésztők Országos Szövetsége "Magyar Lóért" díjában.

Munkája eredményeképpen a Szilvásváradi Lipicai Lovasközpont a magyar lovasélet kiemelten fontos központjává vált.

Dallos Andort az Agrárminisztérium saját halottjának nyilvánítja.

Eközben a címlapon