FITTFAZÉK

Cu­kor­men­tes, rop­pa­nós kó­kusz­csók 4 hoz­zá­va­ló­ból

Az ün­ne­pek után min­den­ki­nek jól­esik egy kis könnyű cse­mege. Ez a négy össze­te­vő­ből álló, egy­szerű édes­ség pil­la­na­tok alatt el­ké­szül és nem emeli meg a vér­cu­kor­szin­ted. Bát­ran ehe­ted bár­mi­lyen di­é­tá­ban!

Roppanós kókuszcsók

Hozzávalók:

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A kókuszgolyókhoz:

  • 1,5 csésze natúr kókuszreszelék
  • 1/4 csésze olvasztott kókuszsír
  • 2 evőkanál eritrit

A csokoládéöntethez:

  • 1 tábla 90%-os étcsokoládé
  • 2 teáskanál kókuszzsír

Elkészítés:

1. Bélelj ki zsírpapírral egy nagyobb tálcát, vagy lapos tepsit.

2. A kókuszgolyókhoz egy keverőgépbe tedd bele a kókuszreszeléket, az édesítőszert és a felolvasztott kókuszzsírt, majd csinálj belőle egységes masszát.

3. Egy evőkanálnyi mennyiségből készíts kókuszgolyókat és rakd sorba a zsírpapírral kibélelt tálcára, majd rakd be a hűtőbe 15-20 percre.

4. A bevonathoz/öntethez két részletben készítsd elő a csokoládét. Az aljához a 1/2 tábla apró darabokra tört csokoládétés 1 evőkanál kókuszolajat olvassz fel a mikróban kb. 20 másodperc alatt.

5. A hűtőszekrényből kivett kókuszgolyókat mártsd bele a felolvasztott csokoládéba és tedd vissza a zsírpapírra a csokoládés oldalukkal lefelé.

6. A másik felét a csokoládénak olvaszd fel a maradék kókuszzsírral és egy kanál segítségével csorgasd le az összes kókuszgolyót. Tedd vissza a hűtőszekrénybe 15 percre.