SZTÁRDZSÚSZ

Csonka András sosem érezte, hogy szereti az apja

Szer­dán lett volna 100 éves a szí­nész édes­apja, aki­ről a sztár egy meg­ható fo­tó­val em­lé­ke­zett meg. Csonka Endre szín­mű­vész egyéb­ként sosem érez­tette a fi­á­val, hogy iga­zán sze­retné, ami na­gyon meg­vi­selte And­rást.
  • Szerző: MF

A Sztárban sztár versenyzője nehezen viseli, hogy édesapja, Csonka Endre színművész neve az évek alatt feledésbe merült. Csonka András édesapja sok viszontagságon ment át a halála előtt. Először Parkinson-kórral, majd agylágyulással kezelték. 10 éven át tartó betegeskedés után, 86 éves korában hunyt el. Csonka András egy megható fotóval emlékezett meg édesapja haláláról.

„Azért hoztam nyilvánosságra a közös képünket, mert erre a korszakra szeretnék emlékezni... Apám egy elég magának való ember volt, sokat dolgozott, nehezen tudta az érzelmeit kimutatni. A legnehezebb viszont az volt, hogy amikor elvégeztem a főiskolát, és bekerültem a Família Kft.-be, beteg lett, és szellemileg leépült. Nem is költöztem el otthonról, féltettem az anyámat. Sajnálom, hogy ilyen kiszolgáltatottan, betegen ért véget az apám élete"

- mesélte a Borsnak édesapjáról a színész.

A mai napon lenne 100 éves az Apukám, Csonka Endre színművész. Ezzel a régi balatoni nyarakat idéző képpel szeretnék emlékezni Rá. Posted by Csonka András hivatalos oldala on 2015. október 7.

Csonka András egy dolgot nagyon bán - sosem állhatott egy színpadon az édesapjával, pedig neki köszönheti azt, hogy színésznek állt.

„Amit elképzeltem, hogy majd felnőttkoromban baráti kapcsolatban maradunk, nem valósult meg. Viszont neki köszönhetően választottam ezt a pályát, az ő révén ismertem meg a színházak hátországát, a színészeket, de nekünk nem volt módunk együtt játszani."