Létrehozva: 2015.11.18.

Csokis túrógombóc: fogyókúrás desszertek királya!

Túró és csoki: talán nem is létezhet jobb párosítás, ha a tökéletes diétás desszert megalkotása a cél. A túróban és a keserû csokiban alig van szénhidrát, így e finomságtól lehetetlen elhízni!

Egészségesen élni nem azt jelenti, hogy mindenről le kell mondanod, ami finom az életben! Itt van például ez a ránézésre isteni túrógombóc, nyugodt szívvel eheted, akár az esti órákban is! Kimondottan kevés szénhidrát van benne, diétádba is beillesztheted! Csábulj el, mert ezúttal nem tilos!

 


Csokis Túrógombóc

Knap Daniella receptje


Hozzávalók

(18 db-hoz)
1/2 kg túró
2 db tojás
10 g útifűmaghéj őrlemény
1 ek Update1 tejföl (házi túró esetén nem szükséges)
1 cs Update1 Vanilla sweet
20 g Update1 Zero
1 csipet só


Töltelék:
50 g Update1 Cake Sweet étbevonó


Bevonat:
kb 1/3 zacskó Update1 panírmorzsa


Öntet:
50 g Update1 Cake Sweet étbevonó
200 ml cukrozatlan habtejszín
10 g Update1 Zero
15g kakaópor (10-12 % kakaóvaj tartalmú)



Így készítsd:
1. A túrót törd össze villával, keverd hozzá a tejfölt. Ezután dolgozd bele a tojásokat, a sót, az édesítőt, a vanillát és az útifűmaghéj őrleményt.

2. Mérj 1 evőkanálnyi (kb. 30 grammos) darabokat a masszából

3. Mindegyik részbe tegyél 1/4 kocka Update1 Cake sweet étbevonót, vagy keserű csokoládét.  A halmocskákat formázd golyókká, és ha az összes elkészült, pihentesd a gombóckákat 1 órán keresztül a hűtőben.

4. Közben a morzsát pirítsd meg egy serpenyőben. 

5. készítsd el a csokikrémet. A tejszínt melegítsd át az édesítővel, a tűzről levéve keverd el benne a csokoládét és a kakaóport úgy, hogy csomómentes legyen. Majd tedd vissza az edényt a tűzre és melegítsd addig a krémet, míg szépen besűrűsödik.

6. A gombócokat lobogó, sós vízben főzd ki, még melegen forgasd meg a morzsában. A gombócokat a csokoládékrémmel meglocsolva tálald.


Tippek:

  • Tejföl inkább a szárazabb túróhoz kell.
  • Érdemes precízen kimérni a gombócokat így mindegyik szép egyforma lesz.
  • Ne ijedj meg, a főzővíz kissé nyúlós lesz miután kifőzted a gombócokat, de ez csak az útifűmaghéj őrleménytől van.
  • A gombócokat hagyd kissé hűlni tálalás előtt, mert az útifűmaghéjtól nyúlósabb az állaga. Ez a kis eltérés azonban langyosan már nem érzékelhető.


  •  

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Elon Musk döbbenetes jóslata az amerikai elnökválasztásról mindenkit sokkolt

    origo.hu

    Alig takarja valami Tolvai Reni hatalmas melleit

    metropol.hu

    Óriási meglepetés érheti Szoboszlait: kiderült, ki lehet a Liverpool új edzője

    mandiner.hu

    Orbán Viktor felszólalt az Európai Parlamentben – mutatjuk a részleteket!

    metropol.hu

    Heti horoszkóp: ennek a jegynek az életében véget ér a bánat!

    hirtv.hu

    Menczer Tamás: Ilyet csak egy tróger csinál + videó

    origo.hu

    Szexképek kerültek fel az internetre Taylor Swiftről

    astronet.hu

    Napi horoszkóp 2024. március 20.: a Bika bízzon magában, a Bak nézzen az álarc mögé

    ripost.hu

    „Modellnek kéne lenned, nem focistának” – Szoboszlainak csúnyán beszóltak

    ripost.hu

    Súlyos dologgal vádolják a nézők a Házasság első látásra szereplőjét

    ripost.hu

    Hoppá, más feleségével ebédelt a Házasság első látásra szereplője

    ripost.hu

    A mai napig zavarba jön tőle: ezt a szerepét bánta meg a legjobban Sandra Bullock

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

    FAZÉK

    Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

    FAZÉK

    3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

    FAZÉK

    Pörkölt reggelire: mutatjuk Petőfi Sándor különös étrendjét

    FAZÉK

    Soha többet nem marja szét a szemedet a hagyma, itt a trükk

    FAZÉK

    Ettől az isteni apró trükktől mennyei lesz a kókuszgolyó

    FAZÉK

    Ezért ne szórj soha szódabikarbónát az eperre

    FAZÉK

    Epres-tejfölös pite az új kedvenc, mutatjuk a receptet