SZTÁRDZSÚSZ

Kezén vi­seli szív­mű­téte nyo­mát a Pi­ra­mis éne­kese

Nyem­csók János sok­kal job­ban érzi magát, mint in­fark­tusa előtt!

A Piramis frontembere, Nyemcsók János a zenekar budapesti koncertjén, az Emelj fel a szívedig című dal éneklése közben kapott szívinfarktust. Mentő vitte kórházba, ahol életmentő szívműtéten esett át. Bármennyire is meglepő, a beavatkozás nyomait ő a csuklóján viseli.

Fotó: Szabolcs László
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az énekesnek az orvosok elmondták: isteni nagy szerencséje volt, hiszen mindössze egy percen múlt az élete! A mentősök és az orvosok szakértelmének és gyorsaságának volt köszönhető, hogy túlélte a szívrohamot. A zenész a műtét közben ébren volt és végignézte, ahogy az életéért küzdenek az orvosok!

„Egy különleges módszerrel tisztították ki az elzáródott ereimet. A csuklómon keresztül bevezettek egy hálót a szívemig. Az volt a baj, hogy az egyik koszorúér teljesen elzáródott, a másik meg kilencven százalékosan! Szerencsére már jól vagyok, a seb is gyorsan gyógyul! Már csak egy apró pont látszik a csuklómon, amit alig lehet észrevenni” – mondta el a -nak Nyemcsók János, aki az életmentő műtét után három hétig a balatonfüredi szívkórházban feküdt! Az ottani vizsgálatok során az is kiderült, hogy valószínűleg túlhajszoltság és a stressz okozta a szívrohamot. Az énekes már hazajött a rehabilitációról és a családja körében gyógyul.

"Az orvosom utasítására sokat pihenek és minden nap 10-12 kilométert sétálok! El vagyok tiltva olyan dolgoktól, amit eddig sem csináltam: a dohányzás, az alkohol és a kábítószer." Az énekes igazságtalannak érzi, ami vele történt, ugyanis mindig vigyázott az egészségére. Csoki a hétköznapokban nyugodt életet él, ezért a családját is nagyon megijesztette, amikor kórházba került. Nyemcsók János két hónapig csak a gyógyulásra koncentrált, egyszer sem énekelt! A zenekarral a héten kezdték újra a próbákat!

Fotó: Szabolcs László

Csoki úgy érzi, fizikailag már készen áll a nagy visszatérésre és energikusabbnak érzi magát, mint azelőtt! Bár fizikailag már készen áll a visszatérésre, lelkileg azonban még nem teljesen... 

Ha szeretnéd megtudni, mitől tart az énekes, olvasd el a szombati lapszámát! 

Eközben a címlapon