OTTHONKA

Cso­dát tesz ott­ho­nod­dal ez az egy­szerű fal­fes­tési trükk

Ha sze­ret­nél egyedi de­ko­rá­ciót a falra, de a mat­ri­cá­kat utá­lod, akkor ezt a mód­szert neked ta­lál­ták ki! Egy­szerű, olcsó, és a le­he­tő­sé­gek­nek csak a fan­tá­ziád szab ha­tárt!

Külföldön hihetetlenül népszerű a stencilezés, ez az egyedileg variálható falfestési technika. Pluszköltséggel nem jár, ha egyébként is festésben vagytok - viszont eszméletlenül szép eredményeket lehet vele elérni. Mutatjuk a lépéseket, hogyan tudod feldobni a nappalidat vagy a hálószobádat!

Fotó: Pinterest
EZEKET OLVASTAD MÁR?

1. Kellékek

Semmi extrára nincs szükséged a falfestéken és festőeszközökön kívül, csak egy sablonra, amit beszerezhetsz hobbiboltokban, vagy elkészítheted saját magad is. Utóbbi esetben célszerű vastag, ugyanakkor vágható műanyagból kivágnod a mintát. Ehhez tapétavágó szikét használj.

Fotó: Pinterest

2. Stencil rögzítése

A kivágott mintát szorosan a falhoz kell rögzíteni, olyan ragasztóval, amivel nem mozdul el, de a falban sem tesz kárt.

Fotó: Pinterest

3. Minta kitöltése

Nagyobb mintáknál hengerre, kisebbeknél egy szivacsra lesz szükséged. Arra figyelj, hogy a festék ne legyen túl híg, mert akkor befolyhat a sablon alá, és elrontja a mintát. Emiatt arra is ügyelned kell, hogy ne legyen túl sok a festék.

Fotó: Pinterest

4. Felhasználás

Gyakorlatilag bárhol használhatod, ahol el tudod képzelni a mintát. Sokkal olcsóbb, mint a falmatricák, viszont modernebb és esztétikusabb, mint a hengeres megoldás, ráadásul itt sokkal több lehetőséged van kiélned a kreativitásodat, hiszen a mintának csak a képzeleted szabhat határt.

Eközben a címlapon
Fotó: Pinterest
Fotó: Pinterest
Fotó: Pinterest
Fotó: Pinterest
Fotó: Pinterest
Fotó: Pinterest
Fotó: Pinterest