MAMAKLUB

Cso­da­baba szü­le­tett: A világ leg­na­gyobb küz­dője ez a kisfiú

Az or­vo­sok már a szü­le­tése előtt le­mond­tak róla, a szü­lők pedig fel­ké­szül­tek a leg­rosszabbra is. Aztán sen­ki­nek nem lett igaza: a kisfiú ugyanis úgy dön­tött, hogy élni akar...
címkék:

Szívszorító ennek az alabamai ötéves kisfiúnak a története: a törpenövésben szenvedő Jude Petersnek születéskor az orvosok legfeljebb egy évet jósoltak, de még mindig küzd az életért, és a dokik nem hisznek a szemüknek, ahogy egyik akadályt küzdi le a másik után.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A szülei csodababaként szokták emlegetni a kortársainál feltűnően kisebb Jude-ot. Ami nem csoda, hiszen születésekor azt mondták az orvosok, hogy legfeljebb egy-két hetet tölthetnek vele, amiből egy, két, majd mostanra öt év lett. A kisfiú szüleit az orvosok már a terhesség alatt tájékoztatták, hogy a baba rendellenességgel fog születni: valószínűleg a csontjai nem fognak megfelelően fejlődni. Aztán jött a szülés, és a szörnyűbbnél szörnyűbb hírek…

Jude egy ritka agyi fejlődési rendellenességgel született, ami törpeséget okoz, és miatta a csontok, a tüdő olyan alulfejlett, hogy a legtöbb újszülött nem éli túl az állapotot. Ha pedig igen, képtelenek önállóan enni és járni, és beszélni soha nem tanulnak meg. Nem csoda, hogy a szülők hatalmas ünneplést tartottak a gyermek ötödik születésnapján.

A mai napig rendszeres látogatói a kórházaknak, és Jude számtalanszor néz szembe életveszélyes állapotokkal, de ennek ellenére vidám, örül a látogatóknak, mosolygós, és alig várja a heti rendszerességű mozgásterápiákat. És, bár még rengeteg műtét vár rá, a szülei bizakodók, hogy minél hosszabb időt tölthetnek együtt.

címkék: