INSIDER

Csoda tör­tént a 14 éves, sú­lyos beteg ma­gyar kisfi­ú­val

Far­kas Ricsi, aki­ért egy egész or­szág szo­rí­tott, újra tud enni, és már hí­zott 1 kilót.
  • Szerző: Ripost

Azt az immunbeteg kisfiút, aki az országban elsőként esett át tüdőátültetésen, nemrég Bécsbe vitték a szülei, az ottani orvosok biztatására pedig egy hónapja újra enni kezdett. Ricsi az elmúlt hetekben mind­össze 12 kilót nyomott, pedig ebben a korban egy fiúgyerek normális súlya 45-60 kiló. Ám végre úgy tűnik, az étvágya növekszik.

"Az orvosok rengeteg erőt adtak. A leghőbb vágyam, hogy hízzak egy kicsit. Meg akarom mutatni, hogy mit tudok kihozni magamból!" – mesélte elszántan Ricsike, akinek súlya minimálisan ugyan, de végre gyarapodott.

"Napi két-háromszor ülünk asztalhoz, az étkezések között pedig többször nasizik csokit, kockasajtot" – magyarázta Eszes Ágnes, Ricsi édesanyja. "Látszik az arcán, hogy teltebb. Bár még mindig 13 kiló körül van, sokkal erősebb, és nem olyan aluszékony, mint korábban. Nem látszanak ki annyira a bordái."

A fiú szervezetében - 2005-ös csontvelő-átültetése óta - folyamatos gyulladás áll fenn, ami a gyomrát, beleit és izomzatát is tönkretette. Elméje teljesen ép, szeretné, ha fizikai állapota javulna. Ehhez adnak reményt a bécsi orvosok, akik talán képesek lesznek megállítani a gyulladást – írja a Blikk.