OLDALVONAL

Csoda kell va­sár­nap este. De ki lesz a vezér?

A világ má­so­dik leg­jobb csa­pa­tát kell itt­hon le­győz­nünk, vezér nél­kül azon­ban ez nem fog menni. Egye­lőre nincs senki, aki össze­kapja a pá­lyán a fi­ú­kat, meg­néz­tük, ki lehet az igazi ka­pi­tány.
  • Szerző: SK

Szalai Ádám nem először beszélt kritikusan a csapatról, a gárda csütörtöki csapatkapitányának szavaival sajnos vitatkozni sem tudunk.

Fotó: Szabolcs László
EZT OLVASTAD MÁR?

"Elkeserítő a védekezésünk, igazából az egész csapat. Ilyenkor derül ki, ki milyen szinten, milyen bajnokságban játszik, milyen taktikai felkészültséggel érkezik a válogatotthoz"utalt a csatár arra, hogy a keretünkben sok NB I-es játékos van, illetve kevesen érkeznek topligákból. Szalai akár lehetne vezér, de sajnos a pályán ő sem tud példát mutatni, neki sem jött össze szinte semmi.

Logikus választás lenne a kapitányi szerepre Dzsudzsák Balázs, ő azonban sajnos egyre gyengébb az arab ligában. Szlovákiában is csere volt, régi énjét legfeljebb a szurkolók hergelése idézte fel. Emellett sokszor elnyomták, mintha az erejéből is veszített volna.

Nem úgy, mint Orbán Willi. A Németországból érkezett védő ezúttal is a csapat legjobbja volt, látszik rajta, hogy a német fociban nevelkedett. Ami az ő esetében negatívum, egyelőre alig beszéli a nyelvünket, így nehezebb kiállnia a többiek elé, felkarolni őket.

A bemutatkozó Szoboszlai Dominik továbbra is a jövő nagy reménysége, de mivel 18 éves, egyelőre nem tud és nem is akar vezérként viselkedni. Márpedig a horvátok elleni csodához vezér kell. Jelzésértékű, hogy 1994 óta sosem vertük még déli szomszédunkat, akik ezúttal is több világsztárral, köztük az aranylabdás Luka Modriccsal érkeznek.