SZTÁRDZSÚSZ

Ké­szítsd el fil­lé­rek­ből Csisztu Zsu­zsa íz­le­tes, egy­szerű ebéd­jét

A csi­nos mű­sor­ve­zető el­ké­pesz­tően te­het­sé­ges a kony­há­ban is! Főzz együtt vele!
  • Szerző: BDF

Baconbe tekert sertésszűz velesült burgonyával

Hozzávalók két személyre:

- 1db sertésszűz,

EZEKET OLVASTAD MÁR?

- 0,5kg szeletelt bacon,

- 5 dl olívaolaj,

- 2 gerezd fokhagyma,

- 3 db sütnivaló burgonya,

Eközben a címlapon

- 2 db vöröshagyma,

- 3 db paradicsom,

- 1 szál friss rozmaring,

- bors,

- só

Elkészítés: A sertésszűz hártyáját késsel eltávolítjuk, borsozzuk, majd az egymásra fektetett szalonnába tekerjük, és a tepsibe tesszük. A burgonyát, hagymát és a paradicsomot felkarikázzuk, majd a hús mellé tesszük. Rozmaringot teszünk rá, meglocsoljuk olajjal, és végül megsózzuk. 160 fokos sütőben, 35 percig sütjük.

Klasszikus madártej

Hozzávalók:

- 4 db tojásfehérje,

- 1 csipet só, -

2 ek porcukor,

- 800 ml tej,

- 1 db vanília,

- 4 db tojássárgája,

- 70 g cukor,

- 1 csipet só

Elkészítés: A tojásfehérjét egy csipet sóval kezdjük el kemény habbá verni, majd adjuk hozzá a két evőkanál porcukrot, és verjük teljesen keményre. A tejhez adjuk hozzá a vaníliarúd kikapart magjait, majd forraljuk fel, és kanállal szaggassuk bele a tojáshabból galuskákat. Két-három percig főzzük, majd óvatosan fordítsuk meg, újabb két-három perc, és már szedhetjük is ki egy üres tálba. A tojássárgáját egy csipet sóval és a cukorral keverjük jó habosra, öntsük hozzá egy keveset a langyos tejből, majd azonnal keverjük simára. Adjuk hozzá a maradék tejet, keverjük el, és öntsd vissza az egészet az edénybe. Alacsony lángon, folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg szépen be nem sűrűsödik, majd hagyjuk kihűlni. Tegyük a tetejére a galuskákat, és az egészet rakjuk be a hűtőbe legalább 2-3 órával azelőtt, hogy tálalni szeretnénk.