MELÓ

Csí­rá­já­ban fojt­ják meg a va­sár­napi nyit­va­tar­tás öt­le­tét a Ba­la­ton­nál

Nem­rég pi­accá nyil­vá­nít­tat­ták két rév­fü­löpi bolt te­rü­le­tét, hogy va­sár­nap is nyitva tart­has­sa­nak. A kez­de­mé­nye­zés­nek a sok éhes tu­rista és az ön­kor­mány­zat is örült, a héten azon­ban ke­mény el­len­csa­pás ér­ke­zett. Az érin­tett bol­tok ki­vár­nak.
Öt nap alatt eldől, hogy kinyithatnak-e vasárnap a piac-boltok (Fotó: Thinkstock)
Öt nap alatt eldől, hogy kinyithatnak-e vasárnap a piac-boltok (Fotó: Thinkstock)

Forr a levegő Révfülöpön. Két kereskedő cég – egy coop-os és egy CBA-s – piaccá nyilváníttatta a bolt előtti területet, hogy vasárnap is nyitva tarthassanak. A Ripost elsőként számolt be egy hónappal ezelőtt a kezdeményezésről. A turisták örültek, mint ahogy a révfülöpi önkormányzat is üdvözölte a kezdeményezést. A Tapolca Coop pedig az első piacos nap után úgy döntött, további hét boltját nyitná ki vasárnap.

EZT OLVASTAD MÁR?

Kemény ellencsapás

De hiába könnyítette meg az éhes nyaralók életét a vasárnapi nyitvatartás, első éles-üzem után máris megérkezett a retorzió: 11 olyan feltételt szabott a kormányhivatal a piacként való további üzemeléshez, amit a határidőként szabott öt naptári nap alatt  valószínűleg lehetetlen lesz teljesíteni.

Dicséretre nem számítottunk, de ilyen drasztikus ellencsapásra sem.

-  nyilatkozta a Ripostnak – Hurtony Miklós, a Tapolca Coop elnöke.A Tapolca Coop most várólistára tette a további hét boltjának vasárnapi kinyitását. Ezek sorsa Révfülöpön fog eldőlni.

Van piac, de az élelmiszerbolt a lényeg (Fotó: Zelei Béla)
Van piac, de az élelmiszerbolt a lényeg (Fotó: Zelei Béla)

A CBA visszakozik

A CBA boltokat irányító központ ma nyilatkozatban szólította fel franchise partnereit a jogszabályok betartására. A törvényt megszegőket kizárják a hálózatból - közölte az MTI.

Eközben a címlapon

A CBA Kereskedelmi Kft. - a franchise tulajdonosa -, arra hívta fel a tagok figyelmét, hogy minden franchise tagtól elvárják a jogkövető magatartást. A szöveg kiemeli: mindenki érdeke, hogy a vasárnapi pihenőnap biztosításával javítani tudják a munkavállalók életminőségét és biztosítsák a családok együttlétét.