SÁRGACSEKK

Most cse­rélje le mo­só­gé­pét! A vé­telár felét az állam állja!

25-, 40-, vagy akár 45 ezer fo­rint­tal is ke­ve­seb­bet kell fi­zetni az új ener­gia­ta­ka­ré­kos mo­só­gé­pért, ha si­ke­re­sen pá­lyá­zik az ügy­fél­ka­pun ke­resz­tül és le­adja régi, ener­gia­faló ma­si­ná­ját.
Vásárolni a programban résztvevő kereskedőknél lehet (Foró: MTI)
Vásárolni a programban résztvevő kereskedőknél lehet (Foró: MTI)

A jóslat teljesült: az állam 25-40-, illetve 45 ezer forinttal – de maximum a vételár feléig -, támogatja a lakosság mosógép-cseréjét energiatakarékos új készülékekre. A támogatás mértéke az új készülék energia takarékossági osztályától függ.

Csak elektronikusan

Amint a Ripost már korábban megírta, a pályázat a néhány hónappal ezelőtt bonyolított hűtőgépcsere pályázathoz hasonlatosan, kizárólag elektronikus úton, az ügyfélkapun keresztül adható be.

Köztartozás: kizáró ok

Eközben a címlapon

Az egyetlen különbség, hogy ez a lehetőség nem kizárólag a nyugdíjasoknak és a nagycsaládosoknak szól, hanem minden belföldi lakcímmel rendelkező természetes személynek, akinek nincs 60 napot meghaladó köztartozása.

Most kell megszabadulni a régi, energiafaló masinától (Fotó: MTI)
Most kell megszabadulni a régi, energiafaló masinától (Fotó: MTI)

Start július 1-től 15-ig

A pályázat lebonyolításárajúnius közepétől elérhető honlapot fognak létrehozni. A felhívás tartalmazza a benyújtásra nyitva álló határidőt, amely régiónként más és más, július 1-15. között.