HŰHA

Drá­mai val­lo­más: Ha meg­mű­tik, meg­va­kul­hat a TV2 sztárja

A szí­nésznő sú­lyos, örök­lődő szem­be­teg­ség­gel küzd. Kon­takt­len­csé­vel vagy szem­üveg­gel is csak 48 szá­za­lé­kos a lá­tása.
  • Szerző: Buster

Cseke Katinka és útitársa, Pallavicini Zita őrgrófnő sok szempontból a leg­gyengébb láncszemnek számított az Ázsia Expressz forgatása alatt, eddig mégis sikerrel vették az akadályokat. Zita jobb keze egy autóbalesetben megsérült, Katinka pedig újra és újra azt hangoztatja, hogy vak.

Mint kiderült, ez nem csupán egy show-elem, a színésznő valóban visszafordíthatatlan szembetegséggel küzd, ami miatt szinte az orráig sem lát. A -nak elárulta: ez egy örökletes betegségnek tudható be.

EZT OLVASTAD MÁR?

"A családban genetikai átok a szemprobléma. Édesanyám az általános iskolát a Vakok Intézetében végezte el, és az ő édesapjának is rossz volt a szeme"

– kezdte a TV2  a sztárja.

"Az egyik szemem +3, míg a másik –3 dioptriás. Ez elsőre nem tűnik soknak, de a két szemem közti eltérés hat dioptria, ami az orvosok szerint tényleg nagyon kemény. Az agy ugyanis ötnél nagyobb differenciát nem tud feldolgozni.

Szóval bátran kijelenthetem, hogy az orromig sem látok

– árulta el a színésznő, akin a szemüveg és a kontaktlencse sem sokat segít.

Eközben a címlapon

Hogy Katinka miért nem választhatja a műtéti beavatkozás lehetőségét, és mi lesz a szemével, az kiderül a napilap szerdai számából.