KÜLFÖLD

El­vet­ték a mo­bil­ját, dü­hé­ben 3 ta­nárt vert össze a 14 éves ta­nuló

Bécs egyik kö­zép­is­ko­lá­já­ban az igaz­ga­tó­hoz küld­tek egy 14 éves cse­csen di­á­kot, mert nem volt haj­landó le­tenni a mo­bil­ját ta­ní­tás köz­ben sem. A fi­a­tal mig­ráns úgy fel­bő­szült, hogy három ta­nárt is meg­vert.
  • Szerző: wm

Bécs legproblémásabb része a Favoriten nevű kerület, ahol több iskolában is biztonsági cégek tartják fenn a rendet. Az egyik favoriteni középiskolában a múlt hét második felében egy 14 éves csecsen diáktól el kellett venni a mobiltelefonját, mert azt még a tanóra közben is nyomogatta. A tanár, miután elkérte a mobilt, felküldte a diákot az igazgatóhoz, ahol alaposan elbeszélgettek vele. Ez a kioktatás azonban feltehetően nem tetszett a diáknak, aki az irodát elhagyva úgy feldühödött, hogy három tanárt is megvert.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A tanári kar szerint a fiatal bevándorló már korábban is kirívóan viselkedett, de tettlegesség eddig egyszer sem fajult a dolog. Bár a diák szülei kérlelték az iskola vezetőségét, hogy ne tegyenek rendőrségi bejelentést az ügyben, az érintettek úgy döntöttek, hogy a hatóságokhoz fordulnak, mert, mint mondják:

Az erőszak minden formája elfogathatatlan egy iskola falain belül.

A hivatalos statisztikák azt mutatják, hogy az elmúlt években nőtt a bécsi iskolákban az erőszakos bűncselekmények száma. A 2017/18-as évben 258 iskolai feljelentés érkezett a rendőrséghez, ebből 229 esetben testi sértés miatt indult eljárás.