Létrehozva: 2018.09.27.

Csavart rántotta az új őszi őrület

Minden napra egy tojás... Lágyan vagy tükörtojásként készíted el, esetleg rántottának, egy idõ után már ránézni sem bírsz. Pedig tápláló, laktató, fehérjedús étel, kár lenne elhagyni. Most olyan módszert mutatunk, amivel ismét megkívánhatod ezt a nagyszerû ételt. Az illata, az íze, az állaga is mennyei és milyen szuperül néz ki. Csak úgy kínálja magát, csinos kis szeletkékre vágva

 

A tojás az egyik legősibb ételünk. Laktató és kitűnő fehérjeforrás. Mivel szinte minden reggel az asztalra kerül, egy idő után igazán unalmassá válik. Érdemes kísérletezni újabb és újabb módszerekkel, hogyan újíthatod meg az élményt.

Ez a csavart rántotta látványra és ízre is újdonságként hat.

Próbáld ki!

Hozzávalók:

  • 3 friss, tanyasi tojás
  • ¼ tk kóser só
  • ½ tk hideg víz
  • 2 ek sótlan vaj, két részre osztva
  • 1 csipet cayenne paprika vagy fehér bors
  • Elkészítés:

    1. Egy mély tálban, kézi habverővel verd föl a tojásokat a sóval és vízzel. Hogy tökéletesen elkeveredjen, a művelet eltart 1-2 percig. Habos tetejű, folyékony állagú lesz.

    2. Egy serpenyőben forrósíts fel közepes hőmérsékleten másfél evőkanálnyi vajat. Mielőtt sercegni kezd, öntsd bele a tojást. Folyamatosan kavargasd egy hőálló spatulával, körkörös mozdulatokkal. A széléről terelgesd befelé a gyorsabban átsült részeket. Közben állandóan rázogasd is a serpenyőt, hogy a rántotta egyenletes legyen.

    3. Vedd alacsonyra a hőt. A spatulával simítsd el a még folyós részeket a megszilárdult területre. Amikor még lágy, de már nem folyós, jöhet a hajtogatás.

    4. A spatulával egyik oldalról a másikra görgesd fel a rántottát. Az utolsó hajtást az ellenkező oldalról végezd. Így a tekercs a serpenyő egyharmadára fog kerülni.

    5. Még nincs kész! A maradék vajat ejtsd a tekercs mellé. Miközben olvad, finoman terelgesd a tojás alá, és kend meg vele a tetejét is. Így kapsz extra finom ízt.

    6. Úgy helyezd a tányérra, hogy a sima felülete legyen felül. Hintsd meg tetszés szerint egy kis cayenne paprikával vagy fehér borssal.

    7. Ha ízlett, készítsd el a kedvenc töltelékeddel is. További variációkat kapsz.

     

     

     

     

     

     

     

     

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Max Verstappen egy másik világsztárra cserélte a barátnőjét

    origo.hu

    Brutális, 43 fok feletti kánikulára és pusztító viharokra készülhetünk Budapesten

    borsonline.hu

    Elon Musk kitálalt az ufókról, döbbenetes dolgot mondott

    hirtv.hu

    A Fidesz-KDNP rendkívüli testületi ülés összehívását kezdeményezte a XVIII. kerületben a Koppenhága-ügy miatt

    ripost.hu

    Mennyire vagy művelt? 10 emberből 9 nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

    origo.hu

    Király Viktor elmondta, miért ment tönkre a házassága

    astronet.hu

    Heti szerelmi horoszkóp 2024. április 20-26.: Nehézségeket jeleznek a bolygók

    origo.hu

    Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

    videa.hu

    Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

    jatek.hirfm.hu

    Nyerő ajándékok. Vigye el őket a Hír FM játékában (hirdetés)

    ripost.hu

    Áll a bál az X-Faktor körül, még saját mentora is a műsort szapulta

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

    FAZÉK

    Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

    FAZÉK

    Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

    FAZÉK

    3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

    FAZÉK

    Már virágzik a bodza! Készíts isteni szörpöt télire, mutatjuk a tökéletes receptet

    FAZÉK

    Így készül az igazi knédli, ez nagyanyáink legjobb receptje

    FAZÉK

    Ha még ettél finomat: Töltött bundás kenyér az új kedvenc

    FAZÉK

    Soha többet nem marja szét a szemedet a hagyma, itt a trükk