FAZÉK

Csavard fel a padlizsánt, ilyet még nem ettél!

Ezt ne hagyd ki! A legfinomabb amit padlizsánból el lehet képzelni, az a töltött tekercs. Elkészíteni egyszerû, és bármennyit ehetsz belőle! Igazi, hûsítő nyári finomság, annyiféle változatban, ahányat csak szeretnél!
címkék:
  • Szerző: Ripost

Sokan még mindig nem ismerik eléggé és nem használják ez a csodálatos és nagyon sokoldalú zöldséget. Pedig annyiféle finomság készíthető padlizsánból, hogy csak na! A padlizsánkrém megér majd egy külön misét, de itt a %RIPOST%-on most a padlizsántekercs ideje jött el.

Tudni kell a padlizsánról, hogy rengeteg vizet tartalmaz, nyersen törik a húsa. Ám ha sütéssel -grillezéssel kicsalogatod belőle a nedvességet, máris engedelmesen viselkedik a padlizsán. Hajtogathatod, tekerheted, csavarhatod, és főleg: finomságokkal töltheted meg!

Zöldfűszeres túrókrémmel töltött padlizsántekercs

Hozzávalók
4 padlizsán, lehet több is (akkor tudsz vele könnyen dolgozni, ha kevésbé ducik, a hosszúkás fazonokból egyenletesebb tekercseket készíthetsz)

35 dkg túró

10 dkg juhtúró

2e ek tejföl

2 cikk fokhagyma

só, őrölt bors

8-10 bazsalikomlevél

pár csepp olíva

Így készítsd:

  1. A túrókrém hozzávalóit keverd össze, ha van otthon pestód, az is mehet bele! Ellenőrizd az ízeket, tedd félre.
  2. A padlizsánokat vágd fel hosszában kb. 2 mm vastagságú szeletekre. A szeleteket sózás nélkül pakold fel a grillrácsra (egy bordás serpenyő is tökéletes) és mindkét oldalukat süsd szép pirosra.
  3. Kend meg a szeleteket a töltelékkel és csavard fel. Az biztos, hogy rég nem ettél ilyen finomat!

Variáld a tölteléket!

Készíthetsz reszelt réklás-répás-aprómagos (szezám vagy quinoa)   tekercset, ebbe fűszerezésként citrom, fokhagyma és rengeteg petrezselyem való. A fokhagyma a padlizsán állandó társa, ne hagyd ki semmiből!

 

Az alábbi videón nyomon követheted a készítés menetét. Az a recept kapros-diós tölteléket használ, ami szintén nagyon finom lehet.

Vagy süsd össze paradicsommal!

 

És íme, a kapros-diós változat videója, ezen a készítés menetét is tanulmányozhatod. Jó étvágyat!

 

 

címkék: