MEDICINA

Csa­vard a lábad alu­mí­nium fó­li­ába, döb­be­ne­tes lesz a hatás

Talán nincs is olyan ház­tar­tás, ahol ne lenne kéz­nél egy te­kercs alu­mí­nium fólia. Azt azon­ban ke­ve­sen tud­ják, hogy ez az egy­szerű cso­ma­go­ló­anyag nem­csak a fő­zés­nél válik be!

Fáradtság

A hideg alumínium fólia képes eltüntetni a fáradtság nyomait az arcodról. Tépj kisebb darabokat a fóliából, és tedd be 2-4 órára a mélyhűtőbe. Ezután tedd a csíkokat az arcodra, és várj, amíg átmelegszenek a bőröd melegétől. Amikor leszeded, sima lesz a bőröd, és nyoma sem lesz a fáradtság okozta ráncoknak és sötét karikáknak.

Fotó: Pinterest
Ízületi fájdalmak

Ha fáj valamelyik végtagod csomagold alumínium fóliába, ha lehet, egész éjszakára 10-12 napig csináld ezt, majd hagyj két hét szünetet. Ha viszont elmúlt a fájdalom, hagyd abba a fóliás kezelést.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Égési sérülések

Az alumínium fólia a kisebb égési sérüléseknek is jó gyógyszere lehet. Ha megégetted a kezed a konyhában, tartsd a sérülést hideg víz alá. Ha kicsit csökkent a fájdalom, kenj rá vékony rétegben aloe vera zselét, majd tegyél rá steril gézt, végül csavard be az ujjadat alumínium fóliába. Hagyd rajta a fóliát, amíg elmúlik a fájdalom.

Fotó: Pinterest
Nátha

Egyes források szerint az alumínium fólia még a náthától is segít megszabadulni: csavard be több réteg fóliába a lábadat egy órára, majd szedd le róla a fóliát, és hagyd a bőrödet két-három órán keresztül lélegezni. Ismételd meg még egyszer az eljárást, és folytasd így pár napig, amíg a nátha tünetei elviselhető mértékűre nem csökkennek.