DIÉTA

Csapd be az agyad, sze­resd a tes­ted, így fogyj könnye­dén!

Foly­ton a prob­lé­más test­ré­sze­id­ről be­szélsz, és rosszul érzed magad, mert nem vagy mo­dell­al­kat? Rossz hí­rünk van, ettől nem ke­rülsz kö­ze­lebb a fo­gyás­hoz. A jó hír vi­szont az, hogy ha olyan­nak sze­re­ted a tes­ted, ami­lyen, azon­nal be­in­dul a fo­gyás!
címkék:

Amikor lekicsinylően beszélsz a testedről, azonnal beindulnak az ismert stresszreakciók: a pulzusod felszalad, az emésztőrendszered rosszabbul működik, és a kortizol stresszhormon, valamint az inzulin azonnal termelődni kezd. Ez pedig mind azt üzeni a testednek, hogy az izomépítés helyett kezdjen zsírt raktározni. Márpedig ez pontosan ellentétes azzal, amit szeretnél. A kutatások szerint ráadásul a stresszeléssel még az inzulinrezisztencia kialakulását is kockáztatod. Ez az egyik oka annak, hogy akik túlsúlyosnak tartják magukat, nagyobb valószínűséggel szednek magukra további kilókat. De akkor mi a megoldás? Cselezd ki az agyad, és szeresd meg a tested – úgy, ahogy épp most kinéz.

Úgy vagy jó, ahogy vagy! (Fotó. Pinterest)
Úgy vagy jó, ahogy vagy! (Fotó. Pinterest)
Vegyél mély levegőt!

Amikor a tükörbe nézel, és már a nyelveden is van az a lekicsinylő megjegyzés, csukd be a szemed, és vegyél 5-10 mély lélegzetet, egyenesen a hasadba. Így azonnal megnyugszol, és még akkor is jobb lesz a hangulatod, ha a „szeretem a testem” mantrát hazugságnak éreznéd. Ahogy a tested, úgy a lelked is lehiggad. Ha öt perc helyett csak két percig utálod magad, már az is nagy eredmény – előbb-utóbb sikerül majd lemenni nullára.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Kényeztesd a tested

Mindenkinél máshogy lehet elérni, hogy szó szerint jól érezze magát a bőrében. Van, akinél a szex válik be, van, másnál a sport, egy forró fürdő, vagy egy masszázs. A lényeg az, hogy keresd meg, ami az ami a testednek jól esik, és szánj rá rendszeresen időt.

Csináld azt, ami jól esik a testednek (Fotó. Pinterest)
Csináld azt, ami jól esik a testednek (Fotó. Pinterest)
Ismételgess néhány mantrát

Naponta többször is ismételj olyan egyszerű, pozitív mantrákat, mint a „megérdemlem a szeretetet” vagy a „ törődöm magammal”, esetleg az „egészségesebbé szeretem magam”. Előbb-utóbb belopódznak a tudatalattidba, és ott működni kezdenek.

Menj vásárolni

Ne egy számmal kisebb ruhát vegyél, amelyikbe „majd belefogysz”, hanem olyat, amelyik most rögtön kényelmes, és egy fokkal dögösebbnek látszol benne. Ha tényleg lefogysz, majd bevetetsz belőle egy keveset.

címkék: