BOZÓT

Csal­tak a Job­bik kong­resszu­son. Az alap­szer­ve­ze­tek 11 szá­za­lé­kát tün­tet­ték el, hogy ne győz­hes­sen To­rocz­kai

"Hely­re­iga­zí­tás: Az in­ter­ne­tes por­tá­lun­kon 2018. május 13-án "Csal­tak a Job­bik kong­resszu­son. Az alap­szer­ve­ze­tek 11 szá­za­lé­kát tün­tet­ték el, hogy ne győz­hes­sen To­rocz­kai" című cik­kel kap­cso­lat­ban.
  • Szerző: RIPOST

„Helyreigazítás:

Az internetes portálunkon 2018. május 13-án »Csaltak a Jobbik kongresszuson. Az alapszervezetek 11 százalékát tüntették el, hogy ne győzhessen Toroczkai« címmel megjelent cikkben valótlanul állítottuk, hogy csalás történt a Jobbik Magyarországért Mozgalom 2018. május 12-i tisztújító kongresszusán.

Valótlanul állítottuk, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalom a 2018. május 12-i tisztújító kongresszusa előtti időszakban az alapszervezetek 11 százalékát szüntette meg és, hogy a megszüntetett szervezetek között kizárólag olyanok voltak, amelyek Toroczkai László pártján álltak a tisztújítás során.

Azt a valós tényt, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöksége feloszlatta a párt székesfehérvári alapszervezetét, abban a hamis színben tüntettük fel, hogy erre azért került sor, mert Toroczkai László mellett álltak ki a pártban esedékes tisztújítás során.

A valóság ezzel szemben az, hogy a 2018. május 12-i tisztújító kongresszust közvetlenül megelőző időszakban a Jobbik Magyarországért Mozgalom a közel 700 alapszervezete közül hetet oszlatott fel, de ezek közül egyik, így a székesfehérvári esetében sem Toroczkai László elnökjelöltségének támogatása volt a döntés indoka.”

Eközben a címlapon

Alig 42 szavazattal győzött a bukott pártelnök Vona Gábor által kijelölt Schneider-Gyöngyösi duó, majdnem fele-fele arányban kettészakadt a Jobbik. A nemzeti radikálisok, az élen Toroczkai Lászlóval hajszál híján szorultak kisebbségbe. Lázad a tagság, a információi szerint az alapszervezetek 11 százalékát(!) szüntették meg néhány hónap alatt, csak hogy a Vona-féle irány győzhessen. Pontosan annyit, amennyi ehhez kellett.

Sokan beszélnek csalásról.

Utoljára álltak így együtt? Mindent a csak látszólag félrehúzódott Vona Gábor irányított. Éppen annyit szüntettek meg a Toroczkait támogató alapszervezetek közül, amennyi kellett Vonáék győzelméhez.
Utoljára álltak így együtt? Mindent a csak látszólag félrehúzódott Vona Gábor irányított. Éppen annyit szüntettek meg a Toroczkait támogató alapszervezetek közül, amennyi kellett Vonáék győzelméhez.

Voltak küldöttek a Jobbik zárt körben megtartott tisztújító kongresszusán, akik az eredeti értékek elárulása miatt földhöz vágták a küldöttigazolványukat, és nyilvánvaló csalásról beszéltek a Toroczkai Lászlóval szemben folytatott gusztustalan kampány és egyéb manipulatív módszerek miatt. Melyben még azt is felemlegették, hogy Toroczkai dédapja a Kádár-rendszer hírhedt vérbírója Tutsek Gusztáv volt.

Elsősorban azért beszélnek csalásról, mert a Toroczkai mellett kiálló Jobbik alapszervezeteket módszeresen felszámolták a tisztújító kongresszust megelőzően. Ha ők ott vannak a hétvégén, egyértelműen elbukik a Vona-féle irányzat és győznek a nemzeti radikálisok.

Így is fej-fej mellett folyt a küzdelem, nem sok hiányzott ahhoz, hogy Toroczkai csapata legyőzze a Vona-féle megalkuvó irányzatot.

Melynek eredményeként durván olvadni kezdett a Jobbik tagsága. Sokan maguk léptek ki, másokat statáriális eljárás keretében távolítottak el. Legutóbb a nagy múltra visszatekintő székesfehérvári szervezetet számolták fel mindenféle tárgyalás nélkül azonnali hatállyal, csak azért, mert Toroczkai mellett álltak ki.

A RIPOST információi szerint a jobbikos alapszervezetek pontosan 11 százalékát szüntették meg, számolták fel az elmúlt hónapokban csak azért, mert szembe helyezkedtek Vona Gábor irányvonalával és nem akarták elfogadni az általa kijelölt, a megalkuvó irányvonalat tovább vivő Schneider-Gyöngyösi párost.

A által megszerzett, a párt regisztrációs irodájából származó  adatok alapján ennyivel kevesebb Jobbik-szervezet regisztrált a hétvégi tisztújító kongresszusra, mint amennyi néhány hónapja, a választások előtt még működött. Kizárólag olyan szervezetek tűntek el a „térképről” amelyek Toroczkai pártján álltak. Pontos számok alapján éppen annyi küldöttet távolítottak el, amennyi Vonáék győzelméhez kellett! Így lett 42-vel több szavazatuk.

Toroczkai maga ez írta a Facebookon:

„Végül csak egy hajszálon múlt, pedig hatalmas volt az ellenszél. Átírt alapszabály, lejáratás, egy egész telefonálgatós hadosztály után Vona Gábor is kampányolt még időkeret nélkül ellenem a kongresszuson, aztán a korábban megbeszélt 15 perc helyett végül kaptam 12 percet, hogy a tagsághoz szólhassak. Hiába jártam az országot, nem tették lehetővé, hogy minden taghoz eljuthassak. Most 12 percet kaptam, és 34%-ról (ajánlások) 12%-ot javítva végül 46%-ot elérve nagyon szoros eredmény született.”

Aztán hozzátette, hogy nem engedi el azok kezét, akik rászavaztak.

A Jobbik ezzel lényegében  kettészakadt. Toroczkai ezt írta zászlajára:

„Azokkal van a baj, akik a háttérből irányítanak, és elvették ennek a mozgalomnak a lelkét.”