HARCÉL

Csalt-e a Job­bik? Fel­je­lent a Mi ha­zánk

Vá­lasz­tási csa­lás­sal vá­dolja a Job­bi­kot a Mi Ha­zánk Moz­ga­lom, ezért vá­lasz­tás rendje el­leni bűn­cse­lek­mény gya­núja miatt tett fel­je­len­tést pén­te­ken Bu­da­pes­ten a Mi Ha­zánk kam­pány­fő­nöke.
  • Szerző: MTI

Novák Előd a feljelentés benyújtása előtt újságírókkal közölte: a Jobbiknak az európai parlamenti választásra gyűjtött ajánlóívein több olyan személy adata szerepel, aki korábban ugyan a Jobbikot támogatta, ám tudomásuk szerint ez alkalommal kizárólag a Mi Hazánknak írt alá.

Az a gyanújuk, hogy a korábbi támogatók adatait törvénytelenül használta fel az "egykor jobboldali párt", ami a "szervezett politikusbűnözés" példája.

Elmondta: minderre azután derült fény, hogy kampányfőnökként egy formalevelet tett közzé, amelynek segítségével a választók megtudhatják a Nemzeti Választási Irodától, mely pártok ívén szerepelnek ajánlóként az adataik.

Többen azt a választ kapták, hogy a Mi Hazánk mellett a Jobbik ajánlóívein is szerepelnek az adataik, miközben évek óta megszüntettek minden kapcsolatot a "balliberálissá vált párttal".

Novák Előd szerint ez lehet a magyarázata annak, hogy feltűnően gyorsan adta le "a 6 százalékosra zsugorodott Jobbik" az EP-listaállításhoz szükséges számú ajánlást.

Bertók Márton, azok egyike, akiknek a neve a Mi Hazánk mellett felkerült a Jobbik ajánlóívére is, a sajtótájékoztatón közölte, hogy a választási csalás mellett személyes adatokkal visszaélés gyanúja miatt is feljelentést tesz.

Kérdésre válaszolva Novák Előd közölte: a Mi Hazánk önállóan állít főpolgármester-jelöltet az önkormányzati választásokon, a jelöltet néhány napon belül megnevezik.

Eközben a címlapon