INSIDER

Csaló utcai pénz­vál­tóra fi­gyel­mez­tet­nek

Mos­ta­ná­ban meg­sza­po­rod­tak a pénz­vál­tás­sal fog­lal­kozó utcai csa­lók, ezt iga­zolja egy bu­da­pesti lakos is. Egy fő­vá­rosi in­ter­ne­tes cso­port­ban arra fi­gyel­mez­tet, hogy min­denki fo­ko­zott fi­gye­lem­mel ha­lad­jon az As­to­ria meg­álló előtt.
  • Szerző: N.E.

"Az Astorián egy magát Kenesei Krisztiánnak kiadó ember 38 ezer forintért cserébe 200 eurót ajánl azzal az indokkal, hogy nincs egy forintja sem. Az a sejtésünk, hogy csaló lehet, ne dőljön be neki senki!"

– írja Viktória a Facebook csoportban.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Bár csak feltételezi, valójában hamis pénzről lehet szó. A feltételezett csaló ugyanis éppen olyan területen kér 200 eurónak nem megfelelő forintot, ahol tucatnyi helyen be tudná magának váltatni a valutát. Egy másik hozzászóló szerint neki ugyanez a férfi cipőt ígért volna egy bizonyos összegért cserébe.

"Egyszer egy férfi ugyanígy, ilyen indokkal talált meg engem a Nyugati tér után az Arany János utca felé tartva. Váltani akart 500 eurót, de azért nem ment be a bankba"

– mondja egy másik kommentelő hasonló esetre hivatkozva. A rendőrség egyelőre nem keresi a feltételezett csalót, de mindenkinek jobb vigyázni. Az, hogy miért pont focistáknak akarják kiadni magukat, még nem derült ki.