HARCÉL

Szij­jártó Péter: Bosszút áll­tak a be­ván­dor­lás­párti-erők!

A kor­mány kül­gaz­da­sági és kül­ügy­mi­nisz­tere sze­rint a be­ván­dor­lás­párti po­li­ti­ku­sok ki­csi­nyes bosszú­já­ról van szó, és csak trük­kö­zés­sel tud­ták el­fo­gad­tatni a Sar­gen­tini-je­len­tést.
  • Szerző: WM
Ha még pár nappal tovább tart a szavazást megelőző vitasorozat, akkor még a nem szavazatokat is érvénytelennek tekintették volna...

– mondta gunyorosan Budapesten tartott sajtótájékoztatóján a magyar kormány külgazdasági és külügyminisztere. A magyar jogállamisági helyzetről szóló különjelentést az Európai Parlament a plenáris ülésen 448 igen szavazattal, 197 ellenében, 48 tartózkodás mellett fogadta el. Az Európai Parlamentnek összesen 750 tagja van. Mivel a jelentés elfogadásához a leadott voksok több mint kétharmadára volt szükség, az elfogadáshoz kellett egy jogi trükk - nyugodtan mondhatjuk, hogy csalás - a tartózkodásokat ugyanis úgy tekintették, mintha nem léteztek volna. 

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Szijjártó Péter szerint a döntés a bevándorláspárti politikusok kicsinyes bosszúja. A külügyi tárca vezetője kijelentette:

Egyértelmű csalás történt, ezért a szükséges jogorvoslati lépéseket hamarosan meg fogja tenni a magyar kormány.

Konkrétumokat egyelőre nem árult el, további tájékoztatást későbbre ígért a miniszter.