RIPOSTER

Száz­húsz­mil­liós csa­lás­sal vá­dol­ják a ze­nészt

A vád sze­rint ren­ge­teg ká­ro­sultja van annak az ügy­nek, mely­nek fő gya­nú­sí­tottja egy pécsi kar­mes­ter, aki bró­ker­nek adta ki magát.
  • Szerző: Buster

W. Mártonra nehéz percek várnak a bíróság előtt, hiszen a vád szerint egy kisebb vagyont csalt ki ismerőseitől és kollégáitól azzal, hogy befektetési szakembernek adta ki magát.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
"Eredetileg zeneszerző és karmester vagyok. 2008 legvégén kezdett érdekelni a tőzsde. Jelenleg már szinte kizárólag ebből élek”

– így mutatkozik be az árutőzsdézéssel foglalkozó blogján W. Márton. A hangzatos szövegnek rengetegen felültek, és rábízták megtakarításaikat, de nem hogy hozamot nem kaptak, de a pénzüknek is nyoma veszett– tudta meg a Blikk.

120 milliót csalt ki...
120 milliót csalt ki...
Fotó: 123RF

"Ténylegesen nem befektetésre fordította az őt megbízó sértettek pénzeszközeit, befektetések végrehajtása már a megbízások elfogadása és a sértettek pénzének átvételekor sem állt szándékában, ezzel összefüggésben az őt megbízó sértetteket tévedésbe ejtette" – fogalmazott a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség a vádiratban.

Mint kiderült, a híres Pannon Filharmonikusok zenekar is érintett az ügyben.

Kollégáit is megkárosította (Fotó: Facebook)
Kollégáit is megkárosította (Fotó: Facebook)

"Tudomásom van három-négy olyan kollégáról, akik rá­bízták Mártonra a pénzüket, nagyjából 500 ezer és 3 millió forint közötti összegeket, és nem láttak viszont egy fillért se belőle"

– erősítette meg kérdésünkre Horváth Zsolt, a Pannon Filharmonikusok vezetője. A lap megkereste W. Mártont is, aki jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett csalás miatt állt bíróság elé.

Eközben a címlapon
"Nem történt bűncselekmény, nem csaltam ki senkitől pénzt. A befektetőimmel a mai napig kapcsolatban állok, el fogjuk rendezni ezt az ügyet”

- kommentálta szűkszavúan a vádlott.